PROMO

Jednostavni trikovi kako započeti tjedan s osmjehom

Germania
09.03.2020.
u 10:06

Može biti izuzetno teško vratiti se na posao nakon vikenda provedenog s obitelji ili prijateljima kada ste spavali do kasno i radili sve što želite.

Ipak, ponedjeljak ne mora biti depresivan samo zato što dolazi poslije opuštenog dugog vikenda. Ponedjeljak treba doživjeti kao novi početak, kao šansu da se neke stvari poprave. Evo par trikova kako da uživate u ponedjeljku i započnete tjedan na pravi način:

1. Napravite plan. Jednostavno zapišite na komadiću papira, mobilnom telefonu ili laptopu što želite postići. Popis može biti kratak ili dugačak, može biti kaotičan, ali to nije ni bitno. Tijekom tjedna pogledajte ciljeve koje ste zapisali i pokušajte što je više moguće pridržavati se popisa. Ukoliko ispunite bar 50% stvari s popisa osjećati ćete se produktivnije i moćnije.

2. Krenite od lakših zadataka. Nakon što ste napravili popis, prvo se uhvatite u koštac sa najlakšim zadacima, nešto što možete brzo napraviti i što će vašem samopouzdanju dati vjetar u leđa.

3. Smijte se. Čak i ako vam trenutno nije do smijeha. Nedavna istraživanja su pokazala da ljudi koji se smiju, čak i dok rade relativno stresne aktivnosti, imaju normalniji puls i nižu razinu stresa od onih sa neutralnim ili zabrinutim izrazom lica. Osmijeh će vas natjerati da se osjećate bolje. Zašto ne pokušate odmah?

4. Nazovite prijatelje. To može biti netko s kim se čujete i viđate često, ali zašto to ne bi bio jedan od onih starih prijatelja s kojim se ne čujete i po par mjeseci, a da se u vašem odnosu ništa ne promijeni. Razgovori sa takvim prijateljima obično završe s osmjehom na licu.

5. Budite ljubazni. Studije su pokazale da ljubaznost oslobađa od stresa. Propustite nekoga na blagajni u trgovini ili u prometu, pridržite vrata susjedima u zgradi, dajte kompliment potpunom strancu. Ovakve stvari popraviti će raspoloženje ne samo vama, već i drugima.

6. Zabavite se. Što ako vam kažemo da uz zabavu, možete i dobro zaraditi? Još jedna stvar koja će vam momentalno nabaciti osmijeh na lice je HAPPY MONDAY akcija. O čemu se radi? Imate račun u Germaniji? Pravo je vrijeme da ga provjerite, jer svakog ponedeljka Germania ima IZNENAĐENJE za vas.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije