Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autistični dječak

Još uvijek se traži Arian (6) u Njemačkoj: Policija ga pokušava privući pjesmicama i balonima

Arian nestao u Njemačkoj
Policija Rotenburga/Facebook
27.04.2024.
u 09:32

Dječakovi roditelji ranije su apelirali na građane da provjere eventualna skrovišta na svojim imanjima

Autistični dječak Arian (6) iz Donje Saske i dalje se vodi kao nestao. On je u ponedjeljak sam otišao od kuće oko 19.15 sati te prošao kroz svoje stambeno naselje. Od tamo je mogao nestati u susjednim šumskim područjima. Zbog niskih temperatura i Arianove relativno lagane odjeće, policija je situaciju opisala kao vrlo ozbiljnu. Traži ga više od 600 pripadnika hitnih službi. 

Portal Tagesspiegel piše kako je glasnogovornik policije jutros izjavio da tijekom noći nije bilo novih tragova. Oko 200 vojnika tražilo je dječaka uređajima za noćno gledanje. Potraga će se danas nastaviti duž rijeke Oste. U srijedu navečer pronađeni su otisci stopala koji bi, kako je naveo glasnogovornik policije, mogli pripadati Arianu. "Psi su osjetili miris", kazao je prije nekoliko dana. 

Policijski službenici i vatrogasci provjeravaju šupe, garaže, otvaraju šahtove... Dječakovi roditelji ranije su apelirali na građane da provjere eventualna skrovišta na svojim imanjima, piše Bild.

VEZANI ČLANCI:

Timovi za potragu u petak su puštali dječje pjesmice preko velikih razglasa, a uključeni su i takozvani skybeammeri, odnosno uređaji koji proizvode velike snopove svjetlosti. Na taj su način pokušali privući Ariana. Slično tome, u srijedu su policija i vatrogasci koristili šarene balone napunjene helijem.

Policija je prije nekoliko dana priopćila kako je nadzorna kamera snimila Ariana kako hoda sam u ponedjeljak navečer. To, naime, potvrđuje izjave obitelji o njegovu nestanku. Na snimci se vidi kako 6-godišnjak hoda mašući štapom u ruci te ide prema šumi. 

Osim ljudi na terenu, u potrazi su korišteni dronovi, helikopter te vojni lovac Tornado specijaliziran za promatranje terena i opremljen termalnom kamerom visoke rezolucije, navodi Fenix magazin.

 

GALERIJA Policajci pretražuju divlji deponij za ubijenom djevojčicom Dankom
Arian nestao u Njemačkoj
1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije