ŠPANCIRFEST

Josipović je izvadio novčanik te svima platio špancirkavu

josipović (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
26.08.2010.
u 22:12

Predsjednik je sjeo u Večernjakov kafić na korzu i popio glasovitu špancirkavu. Zanimalo ga je po čemu je posebna, ali su mu konobari otkrili samo da sadrži i medicu.

– Ovdje doista vladaju dobre emocije, Špancirfest je prekrasna manifestacija. Susreo sam ljude iz cijele Hrvatske i svi su dobre volje – komentirao je jučer navečer predsjednik Ivo Josipović. Puna je dva sata špancirao ulicama barokne varaždinske jezgre. Protokolom, koji diktira ritam i predsjednicima, predviđeno je bilo sat i 15 minuta, no na ulicama i trgovima zaustavljali su ga bezbrojni špancireri, pozdravljali ga ili se slikali s njime.

Prihod je humanitaran
Na kraju, predsjednik je sjeo u Večernjakov kafić na korzu i popio glasovitu špancirkavu. Zanimalo ga je po čemu je posebna, ali su mu konobari otkrili samo da sadrži i medicu.

Predsjednik je sam platio kave za cijelo društvo s kojim je šetao Varaždinom. Prihod iz Večernjakova kafića namijenjen je djeci s posebnim potrebama iz varaždinskog Centra za odgoj i obrazovanje “Tomislav Špoljar”.

Predsjednik se na ulicama najviše zadržao u razgovoru s umjetnicima i glazbenicima koji su i ove godine važan dio Špancirfesta. Paleta fest u Uskoj ulici ugostio je slikare, kipare, klesare, izrađivače nakita... U Varaždinskoj kući smjestili su se studenti likovnih akademija iz Zagreba, Rijeke i Osijeka koji stvaraju pod mentorskom palicom akademskog slikara Jadranka Runjića. – Teme su slobodne, a on nam daje sugestije i pomaže kad god treba – rekle su studentice riječke akademije Lea Županić i Jadranka Lacković.

Lea izrađuje nakit, a izložila je i svoje fotografije. Jadranka pak pravi torbe, oslikava platna... Namjera je Turističke zajednice grada Varaždina da te studentske radionice prerastu u likovni kampus studenata iz ovog dijela Europe.

Sjajan nastup Celtice
– To bi bilo super jer je prostor odličan i trebalo bi ga potpuno iskoristiti. Lijepo bi bilo da se ovdje upoznaju i razmijene iskustva ljudi iz raznih zemalja – zagovaraju tu zamisao riječke studentice. Jučerašnji dan obilježio je nastup odlične Celtice, grupe koja je spojila škotske gajde i rock te moćnim zvukom oduševila Varaždince i njihove goste.

Komentara 35

OB
-obrisani-
22:34 26.08.2010.

ako je smisao funkcije presjednika da hoda zemljom, bez brige i pameti ukinimo funkciju presjednika ovo stvarno nema smisla ima sto savjetnika, a nikakve koristi šta će nam ured presjednika?

OB
-obrisani-
01:01 27.08.2010.

2 minusa a nadam se još od kmera koji misle da je ovo dobro šetanje od alke, preko boškarina, malo banja luka, beograd, blajburg, jasenovac pa sad špancir ma znate šta ova mjesta je mogao obić i dalmatinski tovar biloo bi jeftinije nebi bar trebali tjelohranitelje smisao presjednika je: da ga novinari prate i za sve ne važne teme postabve pitanje

VE
veki
14:52 31.08.2010.

Ajde,ajde,možda ćete imati više sreće drugi puta pa da i vama plati kad ste toliko željni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije