POPLAVE

Josipović: Stekli smo nova iskustva koja će nam koristiti ubuduće

Ivo Josipović
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/7
24.05.2014.
u 19:03

Na pitanje novinara je li upoznat da je policija iz Hrvatskih voda izuzela dokumentaciju vezanu uz nasip koji se urušio kod Rajeva Sela, odgovorio je kako nema takva saznanja

- Informiran sam da su i volonteri smješteni i prihvaćeni na organiziran način i da su time njihova volja i snage iskorišteni na najbolji mogući način - rekao je hrvatski predsjednik Ivo Josipović za današnjeg posjeta Operativno komunikacijskom centru Državne uprave za zaštitu i spašavanje koji je smješten na prostoru županjske Sladorane gdje su ga potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Drago Lovrić upoznali sa stanjem na poplavljenim područjima županjske Posavine ali i ustrojem OKC-a DUZS-a.

Ocijenio je kako je katastrofa ovakvih razmjera prvi put pogodila Hrvatsku, ali smo stekli iskustva, neka i nova i teška, koja će nam koristiti ubuduće. Uvjerio se da je u OKC-u postignuta vrhunska funkcionalnost, te da su uklonjene neke manjkavosti u početku do kojih je, kako je rekao, došlo u prvim danima obrane od poplave. Rekao je da su profesionalne službe poput policije, vojske i službe spašavanja u nesrećama odlično pripremljene što se vidi po rezultatima.

Na pitanje novinara je li upoznat da je policija iz Hrvatskih voda izuzela dokumentaciju vezanu uz nasip koji se urušio kod Rajeva Sela, odgovorio je kako nema takva saznanja.

- Premijer je to najavio, policija radi, ali zaista ne znam detalje - odgovorio je Josipović, a na također novinarski upit je li njemačka kancelarka Angela Merkel, koja na njegov poziv uskoro dolazi u Hrvatsku, najavila pomoć, Josipović je odgovorio kako je njemačka kancelarka u kontaktu i dogovorima s premijerom Milanovićem i hrvatskom Vladom "i tu je pao dogovor o pomoći".

- Uvjeren sam da će se i prije izaći iz problema nego što smo možda bili optimistični - rekao je ministar Ostojić domećući, da kada govori o optimizmu, misli na povlačenje vode s poplavljenih područja nakon čega slijedi dugotrajni posao obnove stradalog područja i uklanjanja posljedica poplava.

>> Isušivanje poplavljenog područja trajat će bar mjesec i pol dana

Komentara 19

XA
xaron
19:21 24.05.2014.

Stekli smo nova iskustva... Ako Ivo hoće još jedan mandat bolje bi mu bilo da nedaje nikakve izjave , jer sve šta kaže je katastrofa. Muči.

Avatar tajar
tajar
19:30 24.05.2014.

Josipoviću nikakva iskustva ne mogu pomoći u budućem, kako se on nada, mandatu, jer ga ne će ni ostvariti!

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
19:48 24.05.2014.

Dakle, jeli on to ozbiljno. Koja iskustva, naucili plivati? Ili kako staviti RayBanice na slici? Strava!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije