Leko i Dragovan

'Josipoviću su vrata SDP-a uvijek otvorena'

Ivo Josipović
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
18.02.2015.
u 14:20

Na njemu je da odluči što i kako dalje, kazao je Igor Dragovan

Vrata SDP-a su Ivi Josipoviću uvijek otvorena, poruka je SDP-ovaca bivšem predsjedniku koji je danas objavio da se ne misli vraćati u tu stranku. Predsjednik Sabora i Glavnog odbora SDP-a Josip Leko nije razočaran, kaže, takvom odlukom "jer u politici nema razočaranja".

- Ivo Josipović je bio predsjednički kandidat SDP-a. I jedan je mandat dobio zahvaljujući SDP-u. I, naravno, voljom građana. Ali mi smo ga kandidirali. Žao mi je što je rekao da neće doći u SDP. Ivo Josipović ima mjesta u SDP-u, to je moje mišljenje. Sasvim sigurno bi mogao doprinijeti politici SDP-a. Ako je odlučio drugačije ja mu želim sreću. Ali ja ostajem kod mišljenja da ima mjesta u SDP-u i da SDP ima mjesta u hrvatskom društvu. I imat će ga sve više i više – tvrdi Leko koji smatra da je Josipović u svom "političkom djelovanju gradio mostove između raznih društvenih skupina".

- To je obilježje njegovog mandata. Neki mu prigovaraju da je zbog toga bio bez političkog stava. Ja se ne slažem s tim. Dobro je nastupao i dobru je politiku vodio prema susjednoj BiH, i pomagao procese koji BIH osiguravaju europski put. U toj je svojoj politici učinio javnim političkim problemom, prepoznatim i u Europi, položaj Hrvata u BiH. Pridonio je putu Hrvatske u EU – ocijenio je Leko. Glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan također ponavlja da su vrata SDP-a za Josipovića širom otvorena.

- Smatram da je bio odličan predsjednik, žao mi je što nije uspio obnoviti mandat i prema tome mi u SDP-u smo maksimalno odradili svoj posao da napravimo što bolji rezultat na izborima. Još jednom ponavljam, vrata su otvorena. Na njemu je da odluči što i kako dalje – kaže Dragovan koji je komentirao i Josipovićevu tvrdnju da SDP nema snage za reforme, te kako on ne želi biti samo "statist" u SDP-u.

- O lošoj politici će na parlamentarnim izborima odlučivati građani, ja smatram da vlada sada radi dobar posao. Smatram da nakon 3 godine bitke da se neke stvari poprave, i dovedu stvari iznad vode, u zadnjoj godini mandata nakon uređenja države ima vremena da se jasno pokažu socijaldemokratske vrijednosti ove vlade, počevši od otpisa duga, zapošljavanja mladih do toga da oni koji su najugroženiji budu zaštićeni. To je politika ove vlade i nju će ocjenjivati građani na parlamentarnim izborima - zaključio je Dragovan.

>>Josipovićev ured potvrdio: Predaja dužnosti Kolindi Grabar-Kitarović ipak uz kamere

>>'Nema smisla da ulazim u SDP kako bih statirao politici koja nije dobra'

Komentara 9

BS
bajo_slavonac
14:25 18.02.2015.

Neće "čovjek" k gubitnicima ... pa odlučio je!

ZD
zdepar
16:07 18.02.2015.

ma doći će on k vama, samo si malo diže cijenu

BB
bblc
14:38 18.02.2015.

dakle,sada su mu zatvorena?Narodna kaže-'prostitutke zbor,kupleraj gori'!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije