zabrinjavajuće

Jovanović: Svaki peti hrvatski školarac puši i ne pere zube

Željko Jovanović, Zakon o odgoju i obrazovanju
Patrik Macek/PIXSELL
17.05.2012.
u 16:48

U dobi od 11 do 15 godina hrvatski učenici nalaze se na poražavajućem 7. mjestu po debljini. Povrću nisu skloni

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas je iznio neke zabrinjavajuće pojedinosti o hrvatskim školarcima, javlja Media servis.

– U dobi od 11 do 15 godina hrvatski učenici nalaze se na poražavajućem 7. mjestu po debljini, svaki peti učenik u osnovnoj i srednjoj školi već puši. Jedan podatak koji će možda šokirati mnoge jest da svaki peti srednjoškolac nikada ne pere zube, 66 posto njih nikada ne jede voće, a 76 posto nema povrće na svojem meniju – rekao je Jovanović u Osijeku, gdje je sudjelovalo na regionalnoj konferenciji o dijabetesu.

– Moj je cilj da kroz promociju zdravstvenog odgoja omogućimo da djeca od najranijih godina usvajaju zdravije životne stilove – dodao je.

Komentara 133

OB
-obrisani-
17:06 17.05.2012.

Ministri se bave Glupostima

GA
ganga
17:12 17.05.2012.

Za ovo su sve odgovorni roditelji i država ne treba da preuzima ulogu roditelja

OB
-obrisani-
17:04 17.05.2012.

UVEDITE POREZ na pranje Zuba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije