TENERIFE Gotovinin prijatelj Jozo Grgić otputovao u Australiju:

Jozo Grgić: Zbog laži sam se pobojao za svoj život

got-grgic-txt.jpg
Foto: Jutarnji list
12.12.2005.
u 21:00

S Tenerifea je, šest dana nakon što je bio uhićen zajedno s generalom Antom Gotovinom, otputovao Jozo Grgić, australski Hrvat i prijatelj generala. Grgić je, nakon brze akcije uhićenja, s Gotovinom proveo nekoliko sati u istoj prostoriji u zgradi Policia Nacional u Argoni na jugu Tenerifea.

Soba 106
Oko 3 sata ujutro u četvrtak, španjolski agenti oslobodili su ga i odveli do njegove sobe broj 106 u hotelu Bitacora. Jozo Grgić osoba je od povjerenja generala, a da je izbor bio dobar, bilo je vidljivo iz velikog iznenađenja javnosti, kad je policijska akcija otkrila ime osobe koja je bila u društvu dotad nedostupnog generala Ante Gotovine.  Nakon što su ga agenti pustili, Grgić nije bio u kućnom pritvoru, no kako su svi okolni hoteli bili puni, ostao je boraviti u svojoj sobi.  Nisam uspio promijeniti već prije dogovoren termin leta u Australiju, a kad sam čuo da srpska televizija braće Karić pušta laž kako sam za 20 milijuna eura izdao generala, pobojao sam se za svoj i život svoje obitelji  objasnio mi je Grgić tijekom razgovora u njegovoj sobi 106. Iz sobe je vrlo rijetko izlazio, posebice nakon što su hrvatski novinari započeli "opsadu" njegova hotela. Slijedom "trilerskih" okolnosti, Večernjak je ipak uspio ući u Grgićevu sobu, što je za njega bilo veliko olakšanje jer je bio u velikom stresu.

Prijatelj obrane
 Jedva je čekao vratiti se svojoj obitelji, a objavom razgovora u Večernjaku i izjavom Gotovininih odvjetnika kako je Grgić "prijatelj generala, njegove obitelji i obrane", druželjubivi i jednostavni hrvatski Australac to je jučer uspio i ostvariti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije