Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike i Minstarstva turizma u umaškom Hotelu Sol Garden Istra od 10. do 14 studenog održat će se jubilarno, deseto izdanje Dana hrvatskog kulinarstva, a koje će obuhvatiti 10. Državno prvenstvo kuhara, 5. Državno prvenstvo slastičara i 8. Kamelija kup, natjecanje učenika.
Organizator ove vrijedne maniifestacije je Hrvatski kuharski savez. Kuhari će se ogledati u čak 13 kategorija, slastičari u pet kateogrija, dok će u Kamelija kupu ekipe učenika završnih razreda strukovnih škola za zanimanje kuhar i slastičar pripremati slijed od četiri jela.
Osim natjecateljskog dijela Dana hrvatskog kulinarstva profesionalni kuhari, ali i amateri, mogu sudjelovati u kuharskim radionicama pod vodstvom vrhunskih domaćih i inozemnih majstora zanata, kao što je poznata hrvatska slastičarka Dragica Lukin, prvak države u kuharstvu u 2011. godini Anđelko Levanić, Zoran Stanisavljević, Marijan Bošnjak, inače državni prvak u kulinarskoj artistici, talijanski slastičar Gennaro Barbato, Mirjana Habek, Dragan Visković, Miro Risomondo, gosti z Slovenije i majstor izrade skulptura od leda.
>>Vinkovačanin Ivica Ljubek najbolji kuhar u Hrvatskoj