Afera Podravka: Jurčić nije demantirao da želi smjene:

Jurčić: Uhićeni članovi uprave ne mogu ostati u Podravci

ljubo jurčić
Arhiva VL
Autor
Gojko Drljača
03.11.2009.
u 18:53

Prva sjednica NO-a Podravke s novim predsjednikom održat će se sljedećeg tjedna, nužna skupština dioničara.

Dobri poznavatelji prilika poprilično su se iznenadili kad su pročitali navodni demantij Ljube Jurčića, koji bi trebao postati predsjednik Nadzornog odbora Podravke, prema kojem ne namjerava smijeniti uhićene članove Podravkine uprave.

Politički prioriteti
– Oni nakon svega ne mogu ostati. Ne mogu biti članovi uprave – rekao nam je jučer Ljubo Jurčić te pojasnio kako se radi o tome da smjena uhićenih članova uprave nije na listi njegovih prioriteta.

Poznato je, naime, da je prije nego što je postao kandidatom za predsjednika NO-a Podravke, Jurčić javno na jednoj manjoj televiziji izjavljivao kako bi pojedini članovi uprave trebali biti ne samo smijenjeni nego bi trebali završiti u - zatvoru. Bilo bi, dakle, šokantno da je Jurčić toliko promijenio stav.

Prije bi se moglo reći da Jurčić ima dva problema. Prvo, dolazi u Koprivnicu koja je politički vrlo osjetljiva sredina, baš kao i NO Podravke kojim i dalje dominiraju članovi skloni Polančecu (7-8 od njih 11). I drugo, Jurčića se već proglasilo predsjednikom NO-a, a činjenica je da bi prema ZTD-u u ovoj situaciji prvo trebalo osigurati što hitniju skupštinu dioničara, koja će izabrati članove NO-a te bi tek nakon toga članovi NO-a mogli između sebe izabrati predsjednika NO-a.

Svjestan problema
Jurčić je kao stručna osoba vjerojatno duboko svjestan obaju problema te se stoga fokusira na brzo snimanje situacije i povlačenje nužnih poteza kao prioritete. Sličnu agendu imaju i predstavnici mirovinskih fondova, kao druge ključne dioničarske grupacije, ako pretpostavimo da će Jurčić predstavljati državu.

Doznajemo da će se sjednica NO-a održati sljedeći tjedan. Naime, još nije prošao rok potreban od objave u Narodnim novinama da Jurčić sjedne u Nadzorni odbor.

Ključne riječi

Komentara 5

Crni šalevi 1991
19:13 03.11.2009.

Tako je nemogu ostati ali im se moze dati dobra otpremnina od par milijuna kuna a mozda padne i koja povlastena dionica!

MI
misho32
23:25 03.11.2009.

Treba si samo postaviti pitanje kome je to trebala ovakva afera u najboljoj i najvećoj hrvatskoj prehrambenoj kompaniji , neposredno pred privatizacije iste i sve će vam biti jasno. To sigurno ne radi netko tko se brine za hrvatske intereseinterese i tko nastoji sačuvati i štiti ugled Hrvatske i te izvrsne hrvatske firme. To rade oni isti koji su nam najzaslužnije ljude za stvaranje hrvatske države optužili i poslali u Haag i koji svakim svojim potezom nastoje uništiti sve što je najvrednije u hrvatskom društvu. To rade oni koji mrze sve što je hrvatsko , a dobro žive u Hrvatskoj i onaj najodvratniji korumpirani šljam koji radi za račun hrvatskih neprijatelja.

DA
damirtankovic
19:32 03.11.2009.

Oni bi slijedeći trebali završiti kao Markač i poreznici. Samo se bojim da bu tu politika odigrala svoju rolu, tj. već igra svoju rolu dirigirajući opet nekog od političara u NO ( nemam niš protiv Jurčića kao stručnjaka ), mada se konstantno dokazuje da oni pojma nemaju kaj im se u firmama događa. Valjda bu Jurčić nekaj i napravil, za razliku od drugih koji dolaze samo na kaice i gablece kad su sjednice NO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije