sukob na žutom moru

Južnokorejska mornarica zapucala na ribarske brodove iz Sj. Koreje

južnokorejska mornarica,južnokorejski vojni brodovi
AFP/PIXSELL
21.09.2012.
u 11:46

Brodovi, koji su se odmah nakon incidenta povukli, ipak nisu pogođeni mecima južnokorejske mornarice

Oružani sukob izbio je na moru pokraj korejskog poluotoka – južnokorejska mornarica zapucala je na šest sjevernokorejskih ribarskih brodova koji su prešli međudržavnu granicu na Žutom moru, javlja BBC. Brodovi, koji su se odmah nakon incidenta povukli, ipak nisu pogođeni, rekao je neimenovani južnokorejski dužnosnik dodajući kako u sukobu nisu sudjelovali sjevernokorejski vojni brodovi.

Pucnjava se dogodila na području gdje granica između dvije Koreje nije točno utvrđena i za koju obje strane tvrde da pripada njima. Ovo je posljednji u nizu sličnih incidenata uzrokovanih uplovljavanjem sjevernokorejskih ribarica u južnokorejske vode. Visoki južnokorejski časnik poručio je da će vojska odmah i bez oklijevanja reagirati u slučaju da se incidenti ponove.

Komentara 10

KA
kajinx
12:02 21.09.2012.

Tako smo i mi u našoj polovici Savurdijske uvale.

IS
istinito
12:14 21.09.2012.

Al' su hrabri, do bola.

Avatar El Indio
El Indio
11:56 21.09.2012.

zapucali na ribare, i onda kazu kako S. Koreja provocira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije