Rat taksista (4) - Zagrebački taksisti u Ministarstvu prometa pokušavaju spriječiti dolazak konkurencije

K. Minovski: Bio sam u poglavarstvu, Taxi Cammeo dolazi u Zagreb!

Kosta Minovski
22.02.2010.
u 19:59

Iako pročelnik Davor Jelavić tvrdi da je Taxi Cammeo još daleko od izlaska na zagrebačke ulice, vlasnik riječke tvrtke vrlo je optimističan nakon razgovora s njim.

Kostu Minovskog, vlasnika riječke tvrtke Taxi Cammeo jučer je, iako nenajavljenog, primio Davor Jelavić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za promet.

Daleko od dozvola

– Za Taxi Cammeo nema zakonskih prepreka za dolazak u Zagreb – rekao nam je zadovoljno Minovski nakon razgovora sa Jelavićem. Podsjetimo, Minovski je najavio širenje poslovanja na Zagreb sa sto limuzina u listopadu te obradovao brojne Zagrepčane vrlo niskim cijenama. Istovremeno je izazvao revolt 1034 zagrebačka taksista iz Udruge Radio taksi. Davor Jelavić ističe da je Minovski daleko od početka poslovanja u Zagrebu. Gradska skupština je tek u proceduri donošenja odluke o organizaciji taksi-prijevoza koja se treba uskladiti sa Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu iz listopada 2009. godine, koji je omogućio ukidanje monopola udruge Radio taksi Zagreb.

– Minovskom treba licencija za tvrtku i dozvola za svaki taksi. On nema ni vozila, a bez njih ne može dobiti licenciju. Licencija je jedan od uvjeta za dobivanje dozvola, a ostali uvjeti mogu biti boja, tip automobila... Ne može se nikako reći da je Taxi Cammeo pred dobivanjem dozvola – rekao nam je djelatnik Gradskog ureda za promet na kojeg nas je uputio Jelavić. Na odluku će utjecati, kaže, i broj taksija u odnosu na broj stanovnika.

Razgovor u ministarstvu

Dok Minovski po autokućama traži najpovoljnije uvjete za iznajmljivanje automobila, predstavnici Udruge Radio taksi Zagreb ne gube vrijeme. Danas imaju sastanak s predstavnicima Ministarstva prometa na kojem će pokušati spriječit dolazak Taxi Cammea, koji, smatraju, radi nekvalitetno i nezakonito, između ostalog zato što je kupio putnike s različitih lokacija na istu vožnju.

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
20:24 22.02.2010.

Vidiš ti to ovih ZG taksista oni bi branili drugim ljudima da rade, pa ako su toliko kvalitetni koliko ih se plaća onda se ne trebaju bojati konkurencije. Dvije tri vožnje dnevno i 400 kn u džepu, pa fin poso...

VZ
veki_zg
20:55 22.02.2010.

ajmo, požurite s tim taxi-ima XD

AM
amarila
20:53 22.02.2010.

Nasi taksisti su naucili cijeli dan se izlezavati u autu,igrati karte,brbljati a kad uhvate jednog putnika taj im mora platiti za sve! I Sta meni smeta ako rijecki taksista pokupi vise ljudi u istom pravcu a platim voznju samo 20 kuna ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije