Tragična smrt

Kad je išao zapaliti cigaretu, pao s balkona i poginuo

pogibija, pao s balkona (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
29.12.2010.
u 18:39

Rekli smo mu da ne mora ići van pušiti, nego da može unutra zapaliti, ali on je inzistirao, rekla je S. Svetličić

Zlatko Čičak, 45-godišnji grafičar iz Zagreba, vjerojatno nije ni sanjao da će ga ovisnost o cigaretama doći glave.

Tragedija se dogodila u utorak oko 23 sata kad je sa suprugom Suzanom i 15-godišnjom kćeri išao posjetiti prijatelje, Davora i Svilanu Svetličić, koji žive u neposrednu susjedstvu iznad zagrebačkog naselja Črnomerac u Ulici Talani. Kako je u društvu bio jedini pušač, Zlatko je izišao na balkon na posljednjoj etaži obiteljske kuće zapaliti cigaretu. U jednom trenutku pao je s visine od sedam i pol metara na dvorište. Pomoći nije bilo.

Nije želio zasmrdjeti stan

– Moja unuka koja ide u medicinsku školu i Davor odmah su otrčali dolje mu pomoći. Okrenuli su ga na bok, kako je ona učila, ali već je bilo gotovo – ispričao je Đuro Čičin, žrtvin punac u čijoj je kući u Gornjim Mikulićima Zlatko živio sa suprugom Suzanom i dvjema kćerima u dobi od 15 i 17 godina. Šokirani su bili i susjedi, ali ne više od obitelj Svetličić u čijem se domu tragedija i dogodila.

– Ne mogu doći k sebi! Znamo se već godinama, susjedi smo, a djeca su nam išla zajedno u vrtić. Jučer su nam došli u posjet kako to već biva ovih blagdanskih dana. Još smo mu rekli da ne mora ići pušiti vani na hladnoću nego može zapaliti unutra, ali on je inzistirao na tome da ne zasmrdi prostor – ispričala je Svilana Svetličić. Dodala je kako zaštitnu mrežu na balkonima duž kuće nisu stigli staviti. To su učinili samo u prizemlju i na dvorištu. Po susjedstvu se za Zlatka mogu čuti samo riječi hvale: radišan, pošten i dobar.

Nikada se nije žalio

Tako govori i Vicko Matana, njegov šef u Leksikografskom zavodu “Miroslav Krleža” u kojem je Zlatko radio 15 godina.

– Ne kažem to samo zato što se o pokojnima govori samo dobro. Zlatko je stvarno bio jedan od rijetkih radnika koji se nikad ni na što nije žalio nego je bez primjedbi obavljao sve zadatke – kazao je Matana.

Komentara 48

BU
buck
17:56 30.12.2010.

pitanje za admina zasto se moji komenatri vide nakon postavljanja no nakon pola sata su nevidljivi kao da uopce nisam komentirao

MM
Mladen Miletić
00:37 30.12.2010.

moljac888 Pametna moljca sučut familiji pošteno i nekorisno ... a ne kažnjavanje krivca da se ne ponovi ovo ? . Sutra če dozvoliti ljudi ma godinama stanovati i na 9 katu bez ograde balkona ..

Avatar ciril
ciril
20:22 29.12.2010.

Pusenje je opasno po zivot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije