intervju

Fra Luka Marković: I jugonostalgičari i ljubitelji Orbána jednako su opasni

07.08.2023.
u 11:19

Poznati hrvatski teolog, književnik i kolumnist o eroziji zapadne i etabliranju nove civilizacije

Komentara 31

MA
MaliMirko
13:01 07.08.2023.

Opcenito krece teorija o unutrasnjim I vanjskim neprijateljima ovisno od drzave do drzave svijetu.

DU
Deleted user
12:57 07.08.2023.

Koliko se dosad moglo vidjeti, ovi svećenici nikad nisu uputili prosvjed Italijanima za posezanjem za Hrvatskim teritorijem, ili protiv lopovluka u državi. Italiji ne smiju ništa reć da ne dobiju pljusku od Vatikana.

Avatar 365dias
365dias
13:47 07.08.2023.

Citiram fra Markovića: "...u napadima na Crkvu zbog pedofilije prešućuje se da je puno raširenija u obiteljskim krugovima, školama i sportskim udrugama." ...Nije stvar (samo) u pedofiliji, nje ima svuda gdje ima djece - stvar je u sustavnom, organiziranom prešućivanju, zataškavanju i slanju pedofilnih svećenika u nove župe gdje su nastavljali sa svojim zločinima prema djeci! To je činio sam vrh KC, i pape i kardinali i biskupi - desetljećima, a vjerojatno i stoljećima. Zato se ne izvlačite - nemate olakšavajućih okolnosti! Sve da nije bilo organiziranog pothvata, što znači: "pa i drugi to rade, ali se o njima ne piše"? Jesu li se drugi proglasili moralnom vertikalom društva?! Je li i njih štitila moćna međunarodna bogata organizacija koja bi se trebala brinuti najviše o najranjivijima? Da nije možda baš ta organizacija uvelike pridonijela napuštanju tradicionalnih vjerovanja? Nadalje, slažem se da je islam na Zapadu problem (kršćanstvo je svoje zvjezdane trenutke stvaratelja problema prošlo) - ali odgovor na islam treba biti snažna sekularnost, a ne neka druga religija. Imigranti bi trebali potpisati da se slažu da je religija njihova osobna stvar te da su zakoni neke zemlje iznad religijskih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije