Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLIMATSKE PROMJENE

Kako će Jadran izgledati 2070. godine? Ljudi gladuju, otočne države tonu, a profit je i dalje najvažniji

21.11.2021.
u 17:33

Porast globalne razine mora neće se ravnomjerno odraziti u svim područjima, a u dokumentu se navodi ograda da su uz te procjene vezane znatne neizvjesnosti. Kako bilo, očekivani porast razine mora, ali i djelovanje budućih morskih mijena, valova i olujnih uspora, utjecat će i na obalnu infrastrukturu, a najviše će biti ugrožene urbane sredine s niskom obalom, primjerice mjesta na otocima – Cres, Mali i Veli Lošinj, Krk, Rab, Krapanj, Vela Luka..., ali i u priobalnoj Hrvatskoj, primjerice Nin, Trogir i Ston.

Komentara 43

SI
sisavac
18:01 21.11.2021.

Prije 50 godina su predviđali da će 90-ih biti potopljene rive u zadru, splitu... Kao što vidimo, riva u splitu se obnavlja, i ne diže se milimetra od postojeće visine. Bogataši koji se bogate na tzv. zelenim tehnologijama, masovno kupuju vile na samoj obali. Ako vjeruju u tolko dizanje razine mora, kupovali bi u unutrašnjosti, na većim nadmorskim visinama. Ako pratite što rade oni koji plaše silnim vručinama, otapanjem leda, poplavama, vidite nešto što se ne slaže s njihovim izjavama. Američka vojska troši 1/4 sve nafte koji amerika troši. Ne vidimo baš da kupuju električne hummere, ni abramse... Što nam to govori? Dok nas oni plaše nečim što ne migu dokazati, beru lijepe novce. Da, nema dokaza da je čovjek nešto kriv. Tko misli da je, nek pojame dokaze. Dokaze, ne tvrdnje iz medija, dogme.

XA
xaron
21:23 21.11.2021.

Nemogu pogoditi vrijeme sutra, a evo znaju kako če vrijeme biti za 50 godina.Koje su ovo gluposti.

Avatar Tombstone
Tombstone
18:34 21.11.2021.

Laz, kao i obicno. To isto ti isti pricaju vec 50+ godina i apsolutno nista se nije obistinilo. Veneciju potapaju stoljecima, uopce ne uzimaju u obzir Mohorivicicev diskontinuitet, sve je isto kao otprije no uvijek ista prica: bit ce sutra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?