Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iz prve ruke

Kako napredovati u velikoj korporaciji? Ivana Vaganić iz poznate tvrtke ima odličan savjet za sve: ‘Dajte si priliku’

Eurospin
Foto: Eurospin
1/6
04.07.2024.
u 13:02

Svi Eurospinovi zaposlenici imaju mogućnost napredovanja i poslovnog usavršavanja

Poticati rast i razvoj zaposlenika unutar kompanije ključno je za održavanje visoke razine motivacije i zadovoljstva među zaposlenicima. Interna promocija omogućuje zaposlenicima da vide jasnu putanju za napredovanje, što ih potiče na kontinuirano usavršavanje i veće zalaganje. Osim toga, postojeći zaposlenici već poznaju kulturu i vrijednosti kompanije, što skraćuje vrijeme prilagodbe i povećava učinkovitost. U odnosu na dovođenje novih ljudi izvana, interna promocija smanjuje troškove zapošljavanja i obuke te stvara lojalne timove koji su posvećeni dugoročnom uspjehu kompanije.

Ivana Vaganić, sadašnja voditeljica kategorije za delikatesu i pekaru u Eurospinu, primjer je brzog profesionalnog rasta unutar kompanije. Njezin put u Eurospinu započeo je u listopadu 2020. godine kada je preuzela ulogu zamjenice voditelja poslovnice u Križevcima. Zahvaljujući svojoj ambicioznosti, komunikativnosti i želji za učenjem, Ivana je već nakon deset mjeseci postala voditeljica poslovnice. Sljedećih godinu i pol dana obavljala je tu funkciju u poslovnicama u Bjelovaru i Koprivnici, da bi u studenom 2023. godine preuzela poziciju voditeljice kategorije delikatese i pekare.

Ivana Vaganić, voditeljica kategorije za delikatesu i pekaru u Eurospinu
Foto: Eurospin

Razgovarali smo s Ivanom kako bismo doznali više o mogućnostima za edukaciju i usavršavanje u Eurospinu te kako to može pomoći u razvoju karijere i motivacije zaposlenika općenito.

Možete li nam reći nešto više o svom profesionalnom putu u Eurospinu? Kako ste započeli svoj put i kako je tekao vaš razvoj do trenutne pozicije?
Moj put u Eurospinu započinje u 10. mjesecu 2020. godine. Počela sam raditi kao zamjenik voditelja u poslovnici Križevci. Voditelj poslovnice postala sam nakon 10 mjeseci rada kao zamjenik voditelja. Narednih godinu i pol dana obavljala sam djelatnost voditelja u još dvije poslovnice, Bjelovar i Koprivnica te sam prošle godine u 11. mjesecu dobila novo radno mjesto „voditelj kategorije delikatese i pekare“.

Što je za vas bio ključni faktor uspjeha i napredovanja u Eurospinu?
Ja sam po prirodi vrlo ambiciozna osoba, komunikativna, željna znanja i učenja. Znam što želim i ne bojim se izazova, uporna sam u ostvarenju svojih ciljeva i smatram da je i to jedan od faktora koji te vode ka uspjehu. Naravno da postoji strah od nepoznatog, suočavaš se sa situacijama u kojima se prije nisi nalazio. Ono što je bitno je ne odustajati. Pružite si novu priliku ako padnete, a vaš trud, volju i zalaganje Eurospin će prepoznati.

Foto: Eurospin

Kako biste opisali radnu atmosferu i timsku dinamiku unutar vašeg tima?
Kada sam bila na poziciji voditelja u sve tri poslovnice imala sam predivan tim. Voditelj je glavna karika koja stvara tim i atmosferu. Uvijek sam se vodila za time da ja svoje zaposlenike više trebam nego oni mene, i tako sam se ponašala. Odradili bi sve svoje zadatke, zajedno popili kavu i zadovoljni išli kući i to mi je bila najveća nagrada. Na trenutnoj poziciji imam puno manji tim odnosno „mali krug velikih ljudi“. I sada kada imamo više obaveza, uvijek se nađe nekoliko minuta slobodnog vremena za popričati i popiti kavu.

Kakve su mogućnosti edukacije i usavršavanja unutar kompanije? Kako je Eurospin podržao vaš profesionalni razvoj?
Eurospin je kompanija koja brine o usavršavanju i educiranju svojih zaposlenika. Održavaju se edukacije za voditelje i zamjenike voditelja. Imamo mogućnost polaziti tečaj talijanskog jezika, tečaj Excela te razne druge. Ja sam osobno bila polaznik leadership akademije, educirala sam se i kao zamjenik i kao voditelj poslovnice.

Kako balansirate između osobnog i profesionalnog života, s obzirom na zahtjevnost pozicije?
Bez obzira na poziciju moj osobni život ne trpi i imam vremena i za obitelj i za prijatelje. Mogu si sama organizirati posao prema potrebama.

Foto: Eurospin

Koliko je, prema vašem iskustvu, važna interna mobilnost i promicanje unutar kompanije za motivaciju zaposlenika?
Veoma je važna zato što zaposlenici koji su spremni za veću poziciju, a kompanija im to ne omogući, velika je vjerojatnost da će tu poziciju potražiti negdje drugdje. Današnja motivacija zaposlenika između svega je i plaća, a što je pozicija odgovornija tako rastu i primanja. Tu je kompanija svakako na dobitku jer ima i zadovoljnog i motiviranog zaposlenika što vjerujem da je želja svakog poslodavca.

Foto: Eurospin

Možete li podijeliti neku zanimljivu priču ili anegdotu iz vašeg radnog iskustva u Eurospinu?
Postoji stvarno puno priča i doživljaja. Neke od njih su zajednička druženja, odnosno team buildinzi, zatim odlazak na ispomoć u morske poslovnice gdje upoznaješ ostale kolege, stječeš nova prijateljstva koja traju i danas. Oni malo manje zanimljivi događaji poput rasipavanja nekoliko kartona vina na pod, potrudiš se složiti par visokih piramida od naših Panetona pa se te piramide uruše.... Uvijek mi je poseban osjećaj kada dolazim u poslovnice u kojima sam ja radila i kada vidim te ljude, naviru mi lijepa sjećanja.

Sadržaj nastao u suradnji s Eurospinom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije