NE OSJEĆA ODGOVORNOST

Kalmeta o uhićenjima: Ministar nije taj koji kontrolira

božidar kalmeta
Foto: Filip Brala/PIXSELL
22.11.2013.
u 12:03

Gradonačelnik Zadra rekao je da se i danas u Ministarstvu događaju različite stvari koje nitko ne kontrolira.

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta novinarima je na upit kako komentira najnovija uhićenja u povodu izvlačenja novca iz HAC-a ponovio odgovor koji ponavlja nakon svakog novog uhićenja i rekao kako institucije trebaju raditi svoj posao te da on ima vjere u njih.

Na upit misli li barem da je loše kontrolirao toliki broj ljudi optuženih iz njegova Ministarstva, rekao je kako se on ne osjeća odgovornim, dodajući da ministar nije taj koji kontrolira te da se i danas u Ministarstvu događaju različite stvari koje nitko ne kontrolira.

Kalmeta je novinarima ovo odgovorio u stanci sjednice Gradskog vijeća održane u povodu dodjeljivanja nagrada Grada Zadra za Dan grada. Na sjednici se dogodio žestoki obračun kada se oporba obrušila na dodjeljivanje nagrade Narodnom muzeju kojem je na čelu Renata Peroš koja je prije 12 godina s Nezavisne liste Stanislava Antića prebjegla HDZ-u i time Kalmeti omogućila gradonačelnički mandat.

Oporba je spočitala HDZ-u da je njeno nagrađivanje u biti nagrađivanje političke korupcije. Kalmeta je s govornice SDP-u poručio kako nisu oni ti koji bi trebali govoriti o političkoj korupciji i da ga ne izazivaju da govori o kadroviranjima u zadarskoj Elektri, Zavodu za zapošljavanje i drugim slučajevima.

Iz SDP-ovih klupa su mu pritom dovikivali da bi on trebao govoriti o Sanaderu, HAC-u i Zdravku Livakoviću. Narodnom je muzeju HDZ s partnerima naposljetku izglasao nagradu.

Komentara 3

FI
fileck
12:12 22.11.2013.

I on nas pravi ludima! A zašto je onda ministar kao šef ministarstva?!?! Valjda za uzimanje para iz državne kase? I on ga serenda kao i Vidošević da muž zadnji sazna. Što je on za to vrijeme radio? Pa nije ukraden kikiriki!

PO
Pobro1
13:47 22.11.2013.

Nema Kalmeta veze sa isisavanjem novca iz HAC-a,i za to je kriv Sanader.

BL
Blomberg
11:26 07.12.2013.

Ministar je itekako taj koji vodi brigu sto se oko njega dogadja . On mora biti taj koji ima zadnju rijec, inace netreba tu biti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije