Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKI SE POBUNILI

Lopovi traže samo jedno! Policajac u Torontu dao neobičan savjet građanima kako da izbjegnu krađu auta

Krađa auta
Getty Images
14.03.2024.
u 22:57

Policija je dala i druge savjete – da građani što više parkiraju automobile u garažama, osvjetljavaju mjesta gdje su njihovi automobili parkirani, postave kamere te da ugrade i alarme

Pomalo nekonvencionalan savjet ovih je dana stigao stanovnicima Toronta koji trenutačno vode veliku bitku s kradljivcima automobila. Naime, jedan policajac iz Etomicokea poručio je građanima da će najbolje izbjeći krađu automobila – ako ključeve ostave ispred ulaznih vrata kuće. 

– Kako biste izbjegli mogućnost da vas napadnu u vašem domu, ostavite ključeve ispred ulaznih vrata. Oni ulaze u vaše kuće da bi ukrali automobil. Ne žele ništa drugo – objasnio je policajac Marco Ricciardi, prenosi CTV News Toronto. Brojni su kritizirali ovu ideju koju je policajac iznio, na što se morala oglasiti i policija u Torontu.

– Naš policajac nedavno je na sastanku predložio da građani svoje ključeve ostave u zaštitnim vrećicama ispred ulaznih vrata. Iako je imao dobru namjeru, postoje i drugi načini da se građani zaštite od provala u domove. Za dodatni kontekst, krađe automobila i provale u domove prošle su godine porasle u gradu za 400 posto. Policija je zabrinuta zbog porasta nasilja i to uz uporabu svakakvog oružja – poručila je policija.

Policija je dala i druge savjete – da građani što više parkiraju automobile u garažama, osvjetljavaju mjesta gdje su njihovi automobili parkirani, postave kamere te da ugrade i alarme. Policijski službenici predložili su i postavljanje zaštitnih folija na prozore i stakla, a ključno je i zaključavanje svih vrata, kao i izbjegavanje objavljivanja bilo kakvog sadržaja s putovanja.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar MrM
MrM
09:44 15.03.2024.

Toronto je nekada bio naj sigurniji grad na sjevernom Američkom kontinentu ali se Justin Trudeau potrudio da kroz njegovu politiku tzv. inkluzivnosti dovuče migrante koji nemaju ni školovanje a ka moli korisne struke ili znanja kako bi pridonjeli razvoju Kanade. Rezultat je kriminal i nered.

Avatar Tombstone
Tombstone
01:00 15.03.2024.

A kaj reci? Zbog liberalne vlade I hvalisanja kako su "razoruzali" zemlju kriminalci koji su I dalje naoruzani nemaju vise nikakvog straha. A tu su jos I zakonu koji zrtvu koja je u svojoj kuci upucala naoruzanog provalnika gotovo u 99% slucajeva stavlja u zatvor. Truedau-u je jedino bitno da osobu 2 metra visoku I 150 kila tesku s bradom do trbuha moras prvo oprezno upisati je li muskarac ili zena da ga ne uvrijedis.

Avatar kenshi
kenshi
13:35 15.03.2024.

Ja sam poslušao savjet i ostavljam ključeve od auta pred vratima tako da u zadnjih dva tjedna su mi nestali 10 automobila pa stalno kupujem nove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije