AKCIJA HURACAN

Podignuta prva optužnica u slučaju poreznih prevara pri kupovini 10.000 automobila

njemačka policija
Pixabay/Ilustracija
07.03.2024.
u 09:21

Od 130 automobila koji su bili zaplijenjeni njih 90 ih je već prodano kako bi se nadoknadila pričinjena šteta, a kriminalnoj skupini, koja je operirala od 2017. do 2023. zaplijenjene su i razne nekretnine te dva milijuna eura u gotovini.

Pet osoba optuženo je u akciji kodnog imena Huracan u kojoj je Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Njemačkoj istraživao kriminalnu skupinu koja se tereti za porezne prevare prilikom kupoprodaje  više od 10.000 automobila. Istraga je vođena u Njemačkoj gdje su lani spomenute osobe uhićene. Kada je istraga pokrenuta, obavljeno je 450 pretraga u sedam zemalja: Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Nizozemskoj, Portugalu i Španjolskoj. Od njih petorice, četvorica su već priznala  gotovo sve za što ih se tereti, a dvojica su još u istražnom zatvoru.

Ukupno je  osumnjičeno 60 osoba, ovo je prva podignuta optužnica, sumnja se da je kriminalna skupina "zaradila" oko 190 milijuna eura, pri čemu je počinjena porezna prevara od 53,7 milijuna eura. Od 130 automobila koji su bili zaplijenjeni njih 90 ih je već prodano kako bi se nadoknadila pričinjena šteta, a kriminalnoj skupini, koja je operirala od 2017. do 2023. zaplijenjene su i razne nekretnine te dva milijuna eura u gotovini.

VEZANI ČLANCI

GALERIJA NATO snage započinju vojne vježbe na krajnjem sjeveru Norveške

njemačka policija
1/16

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije