Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni iskorak

Karlovačka traumatologija među najboljima u državi

bolnica1
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
08.02.2013.
u 12:12

Na odjelu radi pet vrhunskih liječnika specijalista od kojih su dvojica doktori znanosti, dvojica su subspecijalisti i jedan primarijus

Pratim bolnicu i sa zadovoljstvom mogu reći da je puno uloženu u opremu i kadrove. Zahvaljujem svom kolegi, ravnatelju dr. Strikiću, koji je doveso časne i ljude sa znanjem. Radio sam još u onoj staroj bolnici i od te ‘stare garde’ ostao sam jedino ja – poručio je primarijus Dragutin Peranić, umirovljeni karlovački liječnik, koji je čitav radni vijek proveo na traumatologiji.

 Izvrsna oprema i osoblje

 Stoga je upravo njemu pripala čast da u Općoj bolnici Karlovac svečano otvori novouređenu traumatologiju u Službi za kirurgiju. Uloženo je 2,3 milijuna kuna, a osim zidova ništa staro nije ostalo. Promijenjena je cjelokupna infrastruktura i kupljena nova oprema.

 – Ovo je jedan od najvrednijih odjela. Sigurno je najfrekventniji jer ovdje se zbrinjavaju svi traumatizirani pacijenti koji su imali prijelome ili su nastradali u prometnim nezgodama. Novouređeni odjel ne znači puno samo bolnici, nego gradu, županiji, pa i Hrvatskoj.

Sjećamo se da su nekada prometne nesreće u Karlovcu bile učestale. Mnogi su se s teškim posljedicama i prijelomima zbrinjavali upravo ovdje. Karlovačka traumatologija u hrvatskom je vrhu – napomenuo je ravnatelj bolnice dr. Nedjeljko Strikić. Dodaje da na odjelu radi pet vrhunskih liječnika specijalista od kojih su dvojica subspecijalisti, dvojica su doktori znanosti i jedan primarijus. Tu je 27 krevete, a sve su sobe opremljene televizorima. Zadovoljni su i pacijenti. Iako ih ne vesele bolnički kreveti, hvale uvjete i djelatnike.

 – Kada sam već morala završiti ovdje pozitivno je što je okruženje ugodno, a osoblje krasno – rekla je karlovačka pacijentica, koju je prije dva tjedna na pješačkom prijelazu udario automobil. Karlovački župan Ivan Vučić ovom je prilikom ponovio da mu je odluka o sanaciji bolnice bila jedna od najtežih i suprotna njegovim spoznajama.

 Nove investicije

 – Moramo biti ponosni na sve učinjeno u zdravstvu Karlovačke županije. Nadam se da ćemo svi zajedno dočekati da karlovačka bolnica ponovno bude u našem vlasništvu, iako se nećemo žaliti ukoliko država bude još bolje upravljala – rekao je Vučić. Bez obzira što će najveća županijska zdravstvena ustanova uskoro dobiti sanacijsko vijeće, planiraju se nove investicije.

 – Potpisali smo ugovor za projektiranje Odjela gastroenterologije. Investicija je vrijedna oko tri milijuna kuna i trebala bi biti ostvarena u ovoj godini – najavio je prvi čovjek karlovačke bolnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije