Nadglasali HDZ

Karlovačkoj oporbi sporno je 3,7 milijuna kuna ‘dodatnih’ radova

uprava
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
06.03.2012.
u 12:26

Gramont je za isti posao tražio 6,1, a Obrtnička zadruga 11,9 milijuna kuna. U četiri godine tri su puta mijenjali ugovor pa su neki tražili i reviziju

Odabir najpovoljnije ponude za tekuće i investicijsko održavanje objekata u vlasništvu Grada Karlovca, po kojem te poslove treba ubuduće obavljati obrt Gramont Goršić, dobio je zeleno svjetlo na odboru, a podržao ga je i klub vladajućeg HDZ-a. Ipak, odluka nije dobila većinu glasova u karlovačkom vijeću i cijela će procedura biti provedena ponovno. Tijekom iznimno žive rasprave nitko od govornika nije osporavao tijek javnog natječaja niti je imao primjedbi na rad članova povjerenstva.

 Nekorektne ponude?

 No sumnjali su u projekt iako je Gramont Goršić imao daleko najpovoljniju cijenu.

 Obrtnička zadruga ponudila je izvođenje radova za 11,960.414 kuna, dugoreški Kolos za isti je posao tražio 8,989.333, a Gramont daleko najpovoljnijih 6,178.756 kuna.

 – Natječaj na rok od četiri godine je predugačak i vrlo teško možete nešto planirati, posebno danas kad se situacija na tržištu mijenja iz mjeseca u mjesec. Osim toga, kako je moguće da se ponude razlikuju za čak 100 posto. Zanima me samo hoće li tijekom te četiri godine biti zaračunato toliko dodatnih i naknadnih radova da će cijene ‘'skočiti'’ i iznad tih 12 milijuna koliko je ponudila Obrtnička zadruga – zapitao se Josip Benčić.

 Vlado Benko čak je zatražio reviziju čitavog slučaja. Snježana Britvec predstavila je podatke po kojima je Gramont Goršić u protekle četiri godine, obavljajući iste poslove na temelju sličnog natječaja, kroz tri aneksa ugovora inkasirao dodatnih 3,76 milijuna kuna. S druge strane pročelnik Nikola Rogoz izrazio je sumnju u korektnost ponude Obrtničke zadruge, a kritizirala ih je i predsjednica vijeća Nada Murganić.

 Domaće snage nespremne

 – Žao mi je što naši obrtnici nisu spremni na javna nadmetanja – rekla je.

 Krunoslav Karin zapitao je neće li netko na natječaju ponuditi cijenu od samo tri milijuna, a nakon toga zaraditi trostruko kroz anekse.

 Na kraju je za odluku glasalo samo 11 vijećnika HDZ-a. Ostalih je deset vijećnika bilo protiv, a četiri suzdržana potvrdila su da je na kraju odluka ‘'pala u vodu'’.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije