Karlovac slavio

Karlovčani proslavili rođendan grada- na balu zaplesala 433 para

priznanja
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/7
14.07.2012.
u 09:38

Nagrade Grada Karlovca dobili su Nikola Perić, jedan od najistaknutijih karlovačkih novinara u proteklih pola stoljeća i akademik Josip Vaništa

Često se spominje makroekonomska kriza. Unatoč tome, pokazalo se da smo među najstabilnijim gradovima u Hrvatskoj. Nije riječ o politikanstvu. Rezultati FINA-e postavili su Karlovac na prvo mjesto po poslovnim rezultatima. Po podacima Zavoda za zapošljavanje u lipnju 2007. nezaposlenih u gradu je bilo 5088, a sada ih je 4355. To nije oblik interne samoreklame, nego egzaktni podaci – rekao je gradonačelnik Karlovca Damir Jelić u Gradskom kazalištu Zorin dom na svečanoj sjednici povodom 433. rođendana Karlovac.

Ukazao je na tri najznačajnija karlovačka projekta, otvorenje mosta Banska Selnica- Pokupska Blatnica, vrtića Četiri rijeke na Turnju i opremanje dvorane Dubovac. Podsjetio je i na najvažnije tvrtke, nositelje gospodarstva, koje su zapošljavale i u krizi.

 Prebrodit ćemo krizu

 – Veleučilište u Karlovcu, kojem je cilj postati sveučilišni centar, izvor je visokoobrazovnih strujanja i mladih ljudi koji vrve pozitivnom energijom. Treba reći da samo dest posto stanovnika promatra Zvijezdu kao nešto važno i tu molim pomoć intelektualnog dijela Karlovca. Zahvaljujem i braniteljima. Ovo je trenutak kada se brišu granice života i smrti i svi u kontinuitetu živimo 433 godina – kazao je Jelić. Predsjednica Gradskog vijeća Nada Murganić ukazala je na bogatu povijest i ljepote Karlovca, ali i da stanovnici danas percipiraju grad kroz veliku nezaposlenost i besperspektivnost.

No, napomenula je, Karlovčani su i u povijesti pokazali da znaju prebroditi najteže trenutke. Na svečanosti veliki su pljesak dobili najzaslužniji Karlovčani. Nagrade Grada Karlovca dobili su Nikola Perić, jedan od najistaknutijih karlovačkih novinara u proteklih pola stoljeća i akademik Josip Vaništa. Plakete su dodijeljenje frizerskoj obrtnici Katici Rade sa 50 godina radnog staža, plesnoj koreografkinji Branki Podvorac, defektologinji Dubravki Kocanjer i profesorici u mirovini Anici Jurić-Šimunčić, glazbeniku i profesoru Ratku Pogačiću i Mladenu Kuki.

 Sjajni karlovački izvođači

 Velika fešta nastavila se na Trgu bana Jelačića. Rođendan svoga grada Karlovčani su proslavili velikim balom. Ukupno 433 plesnih parova zaplesalo je valcer, ali i uz hit Olivera Dragojevića “Vjeruj u ljubav” te pjesme gostiju Međunarodnog festivala folklora iz Meksika. Odličnu zabavu upotpunili su The Chocolate Nipples, premijerna izvedba nove predstave Kazališta sjena i koncert Psihomodo Popa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije