Što s njima

Karlovcem "haraju" 14-godišnjaci i 3 godine starija djevojka iz Krnjaka

pu-autobomba01_sasamiljevic
PIXSELL
12.11.2010.
u 09:06

Djeca kradljivci otprije su poznata policiji. U Obiteljskom centru uvjereni su da će razgovorima s njima i nizom radionica utjecati da se promijene

"Najuspješniji" lopovi u Karlovcu djeca su u dobi od 13 i 14 godina. To bi se moglo zaključiti nakon što su djelatnici PU karlovačke posljednjih dana otkrili da je dvoje 14-godišnjaka iz Krnjaka počinilo niz krađa. U petak je objavljeno da im se pridružila i 17-godišnjakunja iz Krnjaka. U društvu 14-godišnjaka u razdoblju od 6. do 15. listopada  provalili su u sedam osobnih automobila - Fiat Tipo, Kia Pride, Ford Fiesta, Suzuki Samurai i dvije Škode Felicije, koji su bili parkirani u Karlovcu na Mažuranićevoj obali, te u osobni automobil Mercedes parkiran u Ulici Maksimilijana Vrhovca. Na Obali Trnskog provalili su i u ugostiteljski objekt.

Za provala i krađa otuđili su različite električne aparate, dokumente vozila, novac, alkoholna i bezalkoholna pića... Šteta je oko 7100 kuna. Protiv oboje maloljetnika Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Karlovcu bit će proslijeđeno posebno izvješće.

Početkom kolovoza dva 14-godišnjaka provalili su u kiosk u Karlovcu, u Ulici Andrije Štampara. Ukrali su prehrambene i higijenske proizvode. Šteta u toj krađi je 10.000 kuna. U isti kiosk provalili su i 26. svibnja, ali tada nisu ništa otuđili.

Policija je u četvrtak objavila da su provalili i u prostorije poduzeća u Karlovcu, u Mekušanskom polju, te okrali škrinju sa sladoledom u Riječkoj ulici. Pokušali su provaliti u kiosk na Gažanskom trgu. Imali su i neke "odvažnije" pothvate. Osamnaestogodišnjoj su Karlovčanki u Držićevoj ulici iz ruke istrgnuli torbicu. Za provala i otimačina otuđili su kabel, tesarski alat, brtvila, čelične vijke, stezalice, daljinski upravljač za kran, sladolede i mobitele. Šteta koju su prouzročili povećana je tako za još 23.000 kuna. U svibnju je 13-godišnjak iz Krnjaka uhvaćen za krađe bakrenih cijevi. Sličnih krađa bilo je još.

Obiteljski centar radionicama i razgovorom traži rješenje za promjene

– Djeca iz Krnjaka otprije su poznata policiji zbog imovinskih delikata – potvrdila je Tamara Grčić, glasnogovornica PU karlovačke.
Ivan Delić, ravnatelj županijskog Obiteljskog centra, kamo Općinsko državno odvjetništvo šalje maloljetne delinkvente, kaže da će njihov posao razgovorom i nizom radionica utjecati na tu djecu da shvate zbog čega se tako ponašanju, da se promijene, odnosno da takvo ponašanje ne postane i gore.

- Čine kaznena djela da bi se dokazali u društvu ili skrenuli pažnju na sebe. No, najgori su slučajevi, a onda i najteže izlječivi, kada maloljetnici krše zakon jer je to vid ponašanja u obitelji. Tada oni u tome ne vide ništa loše i ne shvaćaju posljedice delikventnog ponašanja - objasnio je Ivan Delić.

Komentara 7

UT
utvara73
11:15 12.11.2010.

Zato šta nema zakona kao prije rata nego se te kriminalce a možda i buduće ubojice gladi perom po guzici, treba ih strpati u dom za maloljetnike ali ne ovaj na baniji tako da mogu još sigurnije krasti pod ingerencijom starijih prekršitelja nego po sistemu zatvora bez prava izlaska kako bi ostala djeca mogla sigurno ići u školu daleko od tih kriminalaca koji bi mogli i jednog dana donjeti i drogu i navlačiti ostalu djecu na kriminal, to su kriminalci i njima netrebaju nikakva prava osim da uče i rade kako bi možda jednog dana naučili da od poštenja ipak ima koristi, ali očito neki ljudi na vlasti imaju neku korist od takvih kad ne poduzimaju ništa glede kaznenog zakona protiv klinaca

Avatar beg
beg
12:36 12.11.2010.

lijek je palica po guzici pa ko voli nek izvoli

BA
BandaZG
14:34 12.11.2010.

\"U Obiteljskom centru uvjereni su da će razgovorima s njima i nizom radionica utjecati da se promijene\" Da, sigurno. Ali ne čudi me ta izjava jer i oni moraju na neki način opravdati svoje radno mjesto i zaraditi plaću makarr pričanjem floskula i prodavanjem magle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije