U Njemačkoj za sve postoje pravila, pa tako i za omiljeni njemački hobi - Grillparty. Kako spojiti balkansku kulturu roštilja s njemačkim pravilima?
Roštiljanje je dozvoljeno ljeti. Ali ne u svako doba, već samo do 22 sata, u skladu s kućnim redom.
U iznimnim slučajevima – ako na primjer slavite rođendan i o tome na vrijeme obavijestite susjede – progledat će vam kroz prste i dozvoliti da se zabavljate i malo duže.
S druge strane, ako se baš zainate, susjedi vam mogu i sudski ograničiti uživanje u roštilju na samo dva puta mjesečno.
Na roštilju se u načelu može peći sve vrste mesa iz supermarketa i drugih prodavaonica hrane.
Veličina mesnih komada pritom nije bitna. Drugim riječima, na roštilj možete naravno staviti i cijelo janje
Pa gdje su to onda berlinski Balkanci zeznuli stvar?
sad bi ljudima zabranili i peći roštilj, žele prisilit ljude da kupuju pečen roštilj u njemačkim restoranima koji je pečen u mikrovalnim pećnicama te otrovan i skup ko suho zlato, bravo balkanci samo naprijed.