Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaključak povjerenstva

KBC Sestre milosrdnice: Liječenje pacijenta koji se samozapalio na Markovom trgu provedeno po svim pravilima struke

Izjavu za medije o zdravstvenom stanju muškarca koji se zapalio na Markovom trgu dali su predstavnici Klinike za traumatologiju
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/4
14.06.2024.
u 19:10

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u srijedu da je pokrenuo unutarnji nadzor u KBC-u Sestre milosrdnice zbog pisma tamošnjih zaposlenika Povjerenstvu za unutarnji nadzor kojim upozoravaju na nedostatak stručnog kadra, što se odražava na kvaliteti usluga pacijentima

Temeljem natpisa u Večernjem listu o smrti pacijenta koji se samozapalio na Markov trgu u Zagrebu 11. lipnja 2024. godine, a pod naslovom „Umro čovjek koji se zapalio na Markovu trgu, na Odjelu nije bilo dežurnog kirurga“, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Davor Vagić, dr. med., izdao je nalog Povjerenstvu za sudsko medicinska pitanja za provedbu postupka utvrđivanja je li liječenje navedenog pacijenta u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice provedeno prema pravilima struke, priopćili su iz KBCSM.

Povjerenstvo za sudsko medicinska pitanja zaprimilo je očitovanje djelatnika Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice od 12. lipnja 2024. godine zajedno s pripadajućom medicinskom dokumentacijom. Nakon izvršenog uvida u gore navedenu dokumentaciju, Povjerenstvo je utvrdilo:  

"Pacijent koji se samozapalio na Markov trgu u Zagrebu 11. lipnja 2024. godine, zaprimljen je u Klinici za traumatologiju u jedinicu intenzivnog liječenja, Opekline, dana 11. lipnja 2024. godine oko 10.00 sati radi potrebe zbrinjavanja teške opekline. U zbrinjavanju pacijenta sudjelovali su liječnici kirurzi i liječnici antesteziolozi, subspecijalisti intenzivnog liječenja. Nije bilo indikacija za kirurškim zbrinjavanjem opeklina i provode se mjere intenzivnog liječenja po svim pravilima struke. Slijedom navedenog, Povjerenstvo smatra da je liječenje pokojnog pacijenta provedeno po svim pravilima struke".  

Uprava KBCSM ističe da je u Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice uvijek dežurno  četiri liječnika kirurga i dva liječnika anesteziologa, subspecijalisti intenzivnog liječenja. Dodatno, od dolaska do završetka liječenja navedenog pacijenta, liječenje na Klinici vođeno je od strane iste liječnice anesteziologa koja je ujedno i voditeljice odjela intenzivnog liječenja, ističu. 

KBC Sestre milosrdnice izražava žaljenje za preminulim pacijentom.

VIDEO Gordana Štajminger o muškarcu koji se samozapalio na Trgu sv. Marka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije