BIVŠI GRADONAČELNIK

Kerum: Dva puta prebolio sam koronu, zaboravio napraviti službeni test i ostao bez potvrde

Zeljko Kerum
Milan Sabic/PIXSELL
19.11.2021.
u 08:35

– Treba slušati struku jer se inače nikada nećemo riješiti ovoga, neće biti kraja koroni... Treba misliti na zdravlje, na živote ljudi, ništa nije važnije

Bivši gradonačelnik Splita Željko Kerum s koronom je dobro upoznat, već ju je već dvaput prebolio. Prvi put u prosincu prošle godine, sad opet u listopadu, no tvrdi da COVID-19 nikako nije nešto što se treba podcjenjivati.

– Prvi put mi je bilo puno teže, imao sam gore simptome... Drugi put je bilo kao obična gripa, lakše sam to podnio. Iako imam 61 godinu, zdrav sam, pa nije bilo problema. Treba slušati što govore struka i liječnici. Sve ovo drugo, što čujem, meni je smišno. Jednostavno triba slušati doktore.

Kad su u pitanju covid potvrde, nema ništa protiv njih, ali priznaje da je još uvijek nema unatoč preboljenju.

– Oba puta privatno sam se testirao, moj liječnik me upozorio da se moram i na NZJZ-u testirati da bih imao i službeni dokument da sam zaražen, a ja sve danas ću, sutra ću... i sad mi je kasno. Nitko mi nije kriv što ne mogu izvaditi potvrdu, ali uvijek se mogu testirati kad je potrebno.

Tvrdi kako mu se mu se s cjepivom ne žuri.

– Nedavno sam prebolio koronu i visoka su mi antitijela, pa bih još pričekao, ali nemam ništa protiv cijepljenja. Pogriješio sam što nisam otišao na NZJZ, jer bih sad imao važeću COVID potvrdu još pola godine.

Za kraj, osvrnuo se na prosvjednike koji se protive uvođenju COVID potvrda,

– Treba slušati struku jer se inače nikada nećemo riješiti ovoga, neće biti kraja koroni... Treba misliti na zdravlje, na živote ljudi, ništa nije važnije.

Komentara 18

Avatar elkomandante
elkomandante
09:26 19.11.2021.

Demenca napada...

DU
Deleted user
09:02 19.11.2021.

Nitko Vam ne brani g. Kerum da u suglasju sa svojim doktorom dobijete lijecnicku potvrdu o preboljenju, koja Vam u RH daje ista prava kao i EU Covid potvrda.

FU
Fusnota
13:38 19.11.2021.

Haha Ako Rumke kaže cijepi se Radi suprotno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije