Kerum: Hrvatska građanska stranka sada je treća stranka u Hrvatskoj

kerum, nevenka
Foto: Nino Strmotić
1/6
25.09.2009.
u 12:56

Kerum drži da će na sljedećim parlametarnim izborima osvojiti najmanje deset mandata u Saboru, a kandidata za predsjednika Hrvatske još nemaju.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izabran je za predsjednika Hrvatske građanske stranke.
- Ovo nije Kerumova, nego stranka svih građana Hrvatske - izjavio je Željko Kerum zahvaljujući na izboru, a bio je jedini kandidat.

Posebno je istaknuo kako nikada nije napravio ništa loše, a posljednjih ga se dana prikazalo kao nacista i rasista.
- Ja to nisam, nemam veze s tim, na provokativno novinarsko pitanje odgovorio sam bezazleno i iskreno, što bi odgovorilo 90 posto Srba i Hrvata - istaknuo je Kerum.

Ustvrdio je kako za njega postoje samo dobri i loši ljudi te ako voli i obožava svoju domovinu, to ne znači da druge mrzi.
Kerum drži da će na sljedećim parlamentarnim izborima osvojiti najmanje deset mandata u Saboru, a kandidata za predsjednika Hrvatske još nemaju.

Tvrdi da Hrvatska građanska stranka nije regionalna stranka, a sada je sigurno treća politička stranka u Hrvatskoj.

Na objede oponenata da je stvorio obiteljsku stranku, Kerum je izjavio kako malo tko ima 20 do 30 tisuća članova obitelji. Zainteresiranost za članstvo u novoj stranci je veliko, poglavito visokoobrazovanih i mladih neopterećenih politikom.

Na upit hoće li možda Milan Bandić postati članom HGS-a, Kerum je dogovorio da je Bandić član SDP-a i da to poštuje kao i sve ono što će Bandić napraviti u budućnosti.

Osnivačka skupština njegove stranke održala se na Kerumov 49. rođendan i 20. obljetnicu tvrtke u restoranu Sky, u trgovačkom centru Joker, koji je u njegovu vlasništvu.

Iz drugih stranaka na osnivačkoj skupštini Hrvatske građanske stranke nazočili su potpredsjednica županijskog odbora SDP-a Vesna Alač, zamjenik župana Luka Brčić (HDZ), predsjednik HČSP-a Luka Podrug, nezavisni vijećnici u splitskome Gradskom vijeću, Slobodan Ljubičić u ime zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, gradonačelnici Hvara i Trogira te načelnici Šolte i Solina.

Predstavnici drugih stranaka pozdravili su osnivanje još jedne stranke na hrvatskoj političkoj sceni, čiji se program poklapa s mnogima, ali se nadaju kako će Hrvatska građanska stranka Željka Keruma donijeti korjenite promjene potrebne Hrvatskoj. Temeljni cilj nove stranke je materijalno blagostanje svih građana Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 67

JO
JozoBago
14:20 25.09.2009.

Ako je seljacina precjednik, primaju li onda i seljake, da se javim u stranku?

OB
-obrisani-
13:15 25.09.2009.

Bilo bi komično da nije istinito , Kerum predsednik , tompson ministar kulture , glavaš ministar za nacionalne manjine , šex ministar za nauku i kapitalne investicije,a đapić premier ko šlag na torti !

DO
doktorica
07:57 26.09.2009.

Kum IV

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije