OBITELJSKO NASILJE

Kirurg prijavljen zbog nasilja nad ženom

24.03.2004.
u 00:00

Dok žrtva tvrdi da je sve izmišljotina, osumnjičeni odbija bilo što reći o prijavi

KOPRIVNICA - Koprivnički kirurg Stjepan Gašparić (42) kazneno je prijavljen zbog zlostavljanja supruge. U koprivničkom Općinskom državnom odvjetništvu jučer su potvrdili kako su policijsku prijavu primili ovih dana, a riječ je o članku 215. Kaznenoga zakona, nasilničkom ponašanju u obitelji, za koje je moguća zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine.

Prema neslužbenim informacijama, policija je protiv Gašparića otvorila istragu nakon što je potkraj siječnja premlatio suprugu pred dvoje od troje njihove malodobne djece. O prekršajnoj prijavi koja je tada podnesena, koprivnički Prekršajni sud, kako je kazala predsjednica Zlata Tanović, još nije odlučio.

"Prijavljeni i njegova supruga najprije su se prepirali, potom je prijavljeni suprugu nekoliko puta udario otvorenim dlanom ruke po licu te je rukama uhvatio za vrat i bacio na pod (...) Prijavljeni se nije nalazio pod utjecajem alkohola, a supruga je zbog vidljivih ozljeda u vidu crvenila na licu zatražila liječnički pregled u koprivničkoj bolnici", piše u prijavi protiv kirurga.

Iako su njezine ozljede tada proglašene lakšima, kriminalistička policija je, prema našim informacijama, u razgovoru s nesretnom ženom doznala kako je kirurg intenzivno zlostavlja od rujna prošle godine.

- To je izmišljotina - kazala nam je jučer kratko gospođa Gašparić, koju smo dobili na radnome mjestu.

Sa Stjepanom Gašparićem jučer smo ipak uspjeli razgovarati, međutim, on nije htio dati baš nikakvu izjavu o podnesenoj kaznenoj prijavi protiv njega. U bolnici su nam kazali kako je prekjučer bio dežuran pa ga nema, a nije ga bilo ni kod kuće. Poznat je, kako doznajemo, kao vrstan kirurg, specijaliziran za traumatologiju. Dr. Mijo Bardek, ravnatelj koprivničke Opće bolnice, jučer je izjavio kako nema službenih spoznaja o kaznenoj prijavi protiv S. Gašparića pa ne može komentirati slučaj ili moguće poteze ustanove protiv svoga djelatnika.

Hrvoje Šlabek

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije