JESENSKI UGOĐAJ

Kiša u skoro cijeloj Hrvatskoj, upaljen meteoalarm u dijelu zemlje. Evo kada nam stiže bolje vrijeme

Iznenadni pljusak u Puli
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
17.10.2024.
u 07:32

Unatoč kiši u kojoj se probudio velik dio Hrvatske jutros, žuti alarm DHMZ-a upaljen je tek na sjevernom Jadranu – Kvarneru i zapadnom dijelu Istre – i to zbog mjestimice pojačane bure s udarima do 75 km/h

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim krajevima. Vjetar većinom slab, u Podunavlju do umjeren jugoistočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo, popodne u jačanju, a ujutro na sjevernom dijelu još bura. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 16, a na Jadranu između 20 i 24°C, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ovaj četvrtak ususret nešto sunčanijem vikendu. 

Unatoč kiši u kojoj se probudio velik dio Hrvatske jutros, žuti alarm DHMZ-a upaljen je tek na sjevernom Jadranu – Kvarneru i zapadnom dijelu Istre – i to zbog mjestimice pojačane bure s udarima do 75 km/h. Za petak će se taj alarm proširiti i na ostatak obale, no vjetar će okrenuti na jugo. U petak bi i dalje moglo biti kiše, no očekuje se uglavnom oblačno vrijeme. 

''Umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice kiša, najčešće na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj, a na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Sunčanije se očekuje u najistočnijim područjima. Vjetar slab, u Slavoniji i Baranji ponegdje umjeren jugoistočni i istočni, a na Jadranu će puhati umjereno do vrlo jako jugo. Najniža jutarnja temperatura većinom od 8 do 12, na moru od 16 do 20, a najviša dnevna između 13 i 18, na Jadranu 20 i 24 °C'', najavljuje DHMZ.

Za vikend neće biti promjena u temperaturi, prognozirao je meteorolog Krunoslav Mikec za HRT u prognozi za vikend, no zato se na Jadranu očekuje jako jugo. HAK upozorava vozače da pripaze u prometu.

POVEZANI ČLANCI:

- Prevladavajuće oblačno na kopnu i u petak i u subotu, još ponegdje uz malo kiše, posebno tijekom petka. Uz povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar, temperatura zraka bez veće promjene. U nedjelju sunčanije. I na Jadranu u nedjelju više sunčanog vremena, uz slabljenje juga i ponovno okretanje na istočnjak i buru. U petak i subotu, međutim, prolazno jako jugo, moguće i olujno. Pritom promjenjivo i pretežno oblačno s povremenom kišom, a može biti i lokalno jačih pljuskova. 

''Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem djelu zemlje. Mogući su odroni. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila'', navodi pak HAK.

>> FOTO Pitali smo umjetnu inteligenciju kako će gradovi u BiH izgledati za 100 godina. Pogledajte rezultate, fascinantni su

Iznenadni pljusak u Puli
1/15
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije