tragedija

Kninjaninu eksplodirala granata dok je s nje skidao mesing

specijalna bolnica za kronicne bolesti novi marof
Arhivska fotografija
25.07.2010.
u 11:36

Muškarac (53( je s teškim ozlijedama prevezen u kninsku bolnicu gdje je operiran.

KNIN - Kninjanin (53) se teško ozlijedio nakon što je eksplodirala 20mm granata s koje je u podrumu svoje zgrade namjeravao skinuti mesingane dijelove. Ozlijeđeni muškarac je operiran i zadržan je u kninskoj Općoj bolnici Hrvatski ponos.

Kako kažu u policiji, "u subotu oko 18 sati u Kninu u Masleničkoj ulici broj 8, u podrumskim prostorijama  stambene zgrade, došlo je do ozljeđivanja 53-godišnjeg muškarca koji je obavljao odvajanje mesinga sa 20 milimetarske trenutne granate koju je pronašao na širem području Knina, uslijed čega je došlo do eksplozije u kojoj je isti zadobio teške tjelesne ozljede".

Na žalost, još uvijek se na širem području Šibensko-kninske županije (i u susjednim regijama koje su stradale u prošlom ratu) ) može naići na zaostale granate, bombe, streljivo i ostala opasne eksplozivne predmete.

Dakako, opasnost su i brojna još uvijek minirana područja (čak i uz stambena naselja i prometnice), koja nisu očišćena od smrtonosne opasnosti niti 15 godina nakon završetka Domovinskog rata.

Za građane i dalje vrijedi upozorenje koje se ponavlja godinama: svaki pronalazak sumnjivih predmeta prijavite policiji, i ne upuštajte se u bilo kakve bezglave radnje s takvim opasnim predmetima.

Ključne riječi

Komentara 9

TO
Tomac
20:01 26.07.2010.

Iako me admin briše, i dalje tvrdim da je čoban onaj tko misli da je Knin u Lici i da tamo žive LiĆani :))) Btw, top je sve preko kalibra 14 mm, tako da je 20 mm projektil od PAT-a zbilja granata...

OB
-obrisani-
11:50 25.07.2010.

pametan lićanin

PI
piramiđan
11:57 25.07.2010.

Ah , mladost - ludost ! (53)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije