Ajmo, znalci

Koja država EU ima najveći broj učenika na jednog profesora?

'08.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/PIXSELL
11.07.2013.
u 12:00

Slijede je Nizozemska sa 16,3 učenika na jednog profesora i Estonija sa 16,1 učenikom na jednog profesora.

Velika Britanija ima najveći broj učenika na jednog profesora ili učitelja, prema statistici Eurostata za 2011. godinu. To je posljednja godina za koju je objavljena ova statistika.

U Velikoj Britaniji na jednog profesora \"dolazi\" 17,7 učenika. Slijede je Nizozemska sa 16,3 učenika na jednog profesora i Estonija sa 16,1 učenikom na jednog profesora.

Prema ovoj statistici u Hrvatskoj je na jednog profesora 2011. godine \"dolazilo\" 10,9 učenika. U istraživanju nema podataka za Grčku i Dansku. Statistika se odnosi na obrazovanje do kraja srednje škole.

Ostale EU pitalice čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije