vandali

Koja je doza fizičke snage i mržnje bila potrebna za takav čin?

vandali (1)
TD Ivanec
17.10.2011.
u 10:47

Zlonamjerne posjetitelje u njihovu razaračkom pohodu nije omelo ni to što je sklop bio učvršćen kaljenim vijcima – iščupali su cijeli optički dio s kućištem i odnijeli ga

Zgražanje, ogorčenje, revolt, osuda – riječi su to što su ih predsjedniku Turističkog društva Ivanca Borisu Jagetiću Darabošu uputili posjetitelji koji su krajem prošloga tjedna tužna srca promatrali prizor posve uništena panoramskog teleskopa na vidikovcu nedaleko od planinarskog doma. A prizor je bio takav da im se srce stegnulo: umjesto teleskopa s kojeg su često razgledavali vidik što se preko dolina Bednje i Drave pruža čak do slovenskih Alpa i mađarskih pustara, dočekao ih je posve devastiran sklop.

– Bolje rečeno, od teleskopa nije ostalo ništa osim nosača, ostalo su zasad nepoznati vandali divljačkom snagom iščupali i odnijeli sa sobom. Iako je sklop bio učvršćen s osam kaljenih vijaka, u svom razaračkom pohodu oni su potrgali cijeli optički dio s kućištem i ukrali ga. Pitam se koja je to doza bijesa, mržnje, ali i fizičke snage bila potrebna da se to učini – kazao je B. Jagetić Daraboš i dodao da je nedjelo uočeno za redovite provjere i zamjene akumulatora te da to nije prvi slučaj uništavanja teleskopa. Šteta je ovoga puta potpuna (novi stoji 32.000 kuna), a za počiniteljima traga policija.

– Svaki put kad se u medijima pojačano govori i piše o aktivnostima Ivanca na razvitku planinskog turizma na Ivančici, onda dobivamo „poruke“ u vidu pojačanog uništavanja turističke infrastrukture na vrhu planine – poručio je B. Jagetić Daraboš te takve rabote nazvao činom očajnika. I javnosti je dosta divljaštva – policiji je upućen javni apel da pronađe i objelodani ime i prezime onoga ili onih koji su svoje frustracije iskalili na javnoj imovini.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije