'Ne može se kazniti reprezentaciju'

Kolinda Grabar - Kitarović: Na stadionu nisam čula skandiranje 'za dom spremni'

Kolinda Grabar Kitarović
Sanjin Strukić/PIXSELL
26.03.2016.
u 13:37

To je nemoguće kontrolirati, toga se možemo riješiti jedino edukacijom. Policija je odradila sjajan posao, spriječila je sve što se moglo spriječiti, rekla je predsjednica.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović rekla je danas da nije čula skandiranje na osječkom stadionu, prenosi N1.

>> Grabar-Kitarović i Orešković dogovorili imena čelnih ljudi SOA-e i UVNS-a!

O događajima koji su se zbili u srijedu na utakmici između Hrvatske i Izraela reporter N1 je pitao i predsjednicu.

"Nisam čula skandiranje", rekla je Grabar Kitarović.

"Prije utakmice sam na Facebooku pozvala na dostojanstveno navijanje protiv rasističkih povika. U svakom slučaju to osuđujem", kaže predsjednica, i dodaje da se zbog toga ne može sankcionirati nogometnu reprezentaciju.

"To je nemoguće kontrolirati, toga se možemo riješiti jedino edukacijom. Policija je odradila sjajan posao, spriječila je sve što se moglo spriječiti."

Komentara 251

IL
ivan.lorkovic.zg
14:07 26.03.2016.

Ljudi, Niti su svi bili komunisti koji su živjeli u komunističkoj SFRJ nitri su svi bili ustaše koji su živjeli u NDH. I u jednoj i u drugoj državi u jednom dijelu govorilo se Hrvatski jezik pa nećemo ga zatoo ukinuti. I englezi kada su gazili pola svijeta govorili su engleski (za vrijeme kraljice Viktorije) pa se nisu zbog toga odrekli jezika. I Francuzi koji su u vrijeme Napoleona gazili cijelu Europu nisu se odrekli niti jedni riječi kojm se služio Napoleon i njegova vojska. Dakle, onog časa kad se službeno dekriminaliza zbilja benigni pozdrav " za dom spremni" koji je poziv na obranu a ne i napad neće više to nitko vikati. Ovdje je riječ da ne biu bilo zabune o desetljećima i stolječima potisnutom hrvatsvu i to je samo reakcija na teror koji se još uvijek provodi nad Hrvatima (Šuvar, Jovanović....) i nema nikakve veze sa prijateljskim izraelskim narodom i njihovom reprezentacijom. Isto se viće kada igra i Graničar sa Slavenom.

PE
pekec
14:21 26.03.2016.

kad su nam branili Bana Josipa Jelacica (ustani bane) pjevali smo potajno kad je 90- tih opet javno dozvoljeno vise nije aktualno zato neka RH i sudstvo RH zauvijek odluci i nek nam dozvoli i legalizira taj starinski uzvik ii necemo imati nikave probleme a susjedi kojima smeta neka pjevaju o Sindelicu i drugima meni to ne smeta niti me ne dira..

Avatar Cinco
Cinco
15:16 26.03.2016.

Nisam živio u vrijeme NDH, ali se itekako sjećam da je bio HOSovski pozdrav u domovinskom ratu u kojem su se srčano borili protiv srpskih fašista. Za mene je to antifašistički pozdrav.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije