IZBJEGLIČKA KRIZA

Kolinda Grabar-Kitarović: Od Vlade tražim potpunu kontrolu državne granice

Kolinda
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/5
16.10.2015.
u 21:29

"Broj migranata koji se propuštaju u državu mora biti razmjeran broju onih koji državu mogu napustiti"

- Od Vlade RH tražim potpunu kontrolu državne granice te usmjeravanje migranata na službene granične prijelaze - objavljeno je večeras na Facebook-profilu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

- Isto tako, broj migranata koji se propuštaju u državu mora biti razmjeran broju onih koji državu mogu napustiti - dodaje se u objavi.

Podsjetimo, Mađarska će u ponoć zatvoriti zelenu granicu s Hrvatskom i primjenjivati schengenske kriterije. Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić rekao je da Hrvatska zbog toga prelazi na takozvani plan C, prema kojemu će se izbjeglice od sutra transportirati prema Sloveniji. O zatvaranju granice oglasilo se i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

- Ovaj potez Mađarske, nakon mjesec dana uspješne suradnje na terenu, neće doprinijeti olakšavanju pritiska izbjegličkog vala na Europu. S izbjegličkom krizom Europa se može nositi samo zajedničkim naporima i suradnjom država članica EU, te suradnjom s državama susjedima EU. Smatramo da će ova odluka Mađarske dodatno otežati upravljanje izbjegličkom krizom u Europi - priopćili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK- "Od Vlade RH tražim potpunu kontrolu državne granice te usmjeravanje migranata na službene grani...

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on 16. listopad 2015

 

Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza

>> Mađarska od ponoći zatvara zelenu granicu s Hrvatskom. Obustavljen željeznički promet između Hrvatske i Slovenije

Komentara 215

Avatar majmunranko
majmunranko
21:41 16.10.2015.

Kolinda, dosta je bilo pričanja. Podnesi ustavnu tužbu i kaznene prijave protiv vlade zbog ugroze nacionalne sigurnosti, kršenja Ustava i Zakona o nadzoru državne granice. Odmah. Ovi moraju biti zatvoreni pod hitno.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:44 16.10.2015.

Od vlade i Vesne Pusić možeš samo očekivati da budemo država koja pokazuje svijetu kako su Hrvati super prema Srbima i izbjeglicama s Iphone 5 S u ruci

MN
mate.no
21:44 16.10.2015.

Naprijed Hrvatska predsjednice!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije