stigla u bruxelles

Kosor : Ni pokvareni zrakoplov mi neće pokvariti raspoloženje

Kosor u Bruxellesu (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
Autori: tr/VLM, T.K./VLM
08.12.2011.
u 19:10

Vladin zrakoplov pokvario se nakon što je u Bruxelles dovezao predsjednika Ivu Josipovića i nije mogao odletjeti u Marseille, gdje je premijerka Kosor bila na skupu Europske pučke stranke.

Ništa mi neće pokvariti raspoloženje uoči sutrašnjeg povijesnog dana, rekla je premijerka Jadranka Kosor nakon što je, zbog kvara na Vladinom zrakoplovu koji ju je trebao prevesti iz Marseillea u Bruxelles, sletila u Belgiju redovnom linijom.

Kosor na summitu lidera u Marseilleu

Vladin zrakoplov pokvario se nakon što je u Bruxelles dovezao predsjednika Ivu Josipovića i nije mogao odletjeti u Marseille, gdje je premijerka Kosor bila na skupu Europske pučke stranke.

Odmah je organiziran prijevoz redovnom linijom preko Pariza do Bruxellesa za premijerku i njegove suradnike. Josipović i Kosor otišli su na zajedničku večeru u Bruxellesu, a sutra ujutro zajedno će potpisati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom Unijom.

Barroso: Za spas europske valute mora se sve učiniti

Na posljednjem danu kongresa Europske pučke stranke (EPP) i summitu lidera europskih pučana u Marseilleu glavna tema sastanka bile su pripreme unutar EPP-a za sjednicu Europskog vijeća koja će se održati u Bruxellesu, a na kojoj će se odlučivati o budućnosti eura i jačanju fiskalne discipline unutar EU.

Na sastanku su sudjelovali i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy te njemačka kancelarka Angela Merkel. Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso rekao je da se sve mora učiniti za spas europske valute od kolapsa.

 – Od svih čelnika očekujem da ne dolaze govoriti o tome što ne mogu učiniti, već da govore o tome što će učiniti za Europu. Cijeli svijet nas gleda – rekao je Barroso.

Komentara 121

MI
Milkica
21:59 08.12.2011.

Za boga miloga, pa valjda je \"sletjela\", a ne \"sletila\". Stvarno ste nepismeni.

SR
s☺r@n
21:50 08.12.2011.

To samo ***** čovjeku priliči jer normalan bi se zapitao i zabrinuo.

BL
Blizard
05:13 09.12.2011.

Kada osposobe zrakoplov , bit ćeš pozvan Josipovicu kao probni putnik ! uh ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije