Uvođenje reda

Kraj srpskim paralelnim institucijama na sjeveru Kosova?

\'Kosovo Serbs sit on the barricades in the village of Zupce near the town of Zubin Potok August 1, 2011. Serbs vowed to press on with roadblocks and stop NATO\'s KFOR peacekeeping force from proceedi
Reuters/PIXSELL
09.05.2012.
u 11:38

Mislim da nije dobro ni za Srbiju što se upliće u poslove Kosova, izjavio je ministar pravosuđa Kosova Hajredin Kuçi

BEOGRAD – Zamjenik premijera i ministar pravosuđa Kosova Hajredin Kuçi ocijenio je da Srbija na Kosovu više ne može imati svoje institucije jer samo kosovske institucije mogu biti legalne, a komentirajući najave srbijanskih političara kako će Srbija sačuvati svoje institucije, podsjeća da Vlada Kosova ravnopravno tretira svoje građane i stoga samo institucije "naroda i narodnosti koji žive na Kosovu trebaju biti javne i službene", javlja agencija Beta.

– Sve druge institucije služe za kampanju i ne prinose snižavanju napetosti u međuetničkim odnosima, nego naprotiv. Mislim da nije dobro ni za Srbiju što se upliće u poslove Kosova. Isto tako, nije dobro ni za srpsku zajednicu koja živi ovdje da joj netko pruža nekakve iluzije – rekao je Kuçi dodajući da je "vrijeme paralelnog sustava prošlo i sada je vrijeme demokracije i suradnje". Kuçi ocjenjuje da nedjeljni lokalni izbori na sjeveru Kosova nemaju nikakav politički učinak i to je stav "Vlade Srbije, Vlade Kosova i međunarodne zajednice".

– Nije nam cilj tamo reagirati policijom. Trebamo stvoriti ozračje u kojemu će na sjeveru Kosova, na tom području naše države, naša vlada u suradnji s međunarodnom zajednicom organizirati slobodne izbore i nakon toga će te legitimne i legalne institucije predstavljati građane – rekao je Kuçi.

Komentara 28

OB
-obrisani-
11:54 09.05.2012.

O da,da samo se vi nadajte!!! Uredništvo VL-a munjevitom brzinom ima pogled u budućnost zar ne? Kada su Srbi u pitanju verovatno ima uvid u isključivo crnu budućnost!!! E pa gospodo VL-ovci kako bi Šojić rekao "Neće da može"!!!.

BG
BG
12:28 09.05.2012.

da,slazem se sa tobom. Tamo je bukvalno vec sve spremno za rokanje. zato oni i placu samo i ne diraju nista,znaju da tamo ljudi ne fermaju ni Beograd ni Pristinu,vec su spremni za okrsaje po svaku cenu)) Zabavno je sve ovo.

OB
-obrisani-
14:46 09.05.2012.

Naravno da nije dobro za srbe, Kosovo je demokratska država i moraju se obratiti Prištini za svoje probleme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije