novi problemi

Kralja javno-privatnog partnerstva sumnjiče za pet novih djela

'26.04.2012., Varazdin, Vlasnik gradjevinske tvrtke Meteor grupa u stecaju Dusko Paripovic Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
15.10.2012.
u 12:00

Paripovića, “kralja” javno-privatnog partnerstva, sumnjiče i za to da je Meteorovu imovinu prodao po nižim cijenama te na tome zaradio 1,7 mil. kuna

Dušku Paripoviću (52), bivšem direktoru Meteor grupe iz Varaždina te “kralju” javno-privatnog partnerstva osumnjičenom za gospodarski kriminal “težak” 40 milijuna kuna, produžen je istražni zatvor u kojem je od 14. rujna. U međuvremenu Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu zatražilo je proširenje istrage protiv njega jer ga sumnjiči za pet novih djela. Sumnja se da je od 2008. do svibnja 2012. godine kao direktor Meteora naložio da se novac koji je od plaće uziman onim radnicima koji su u Meteoru kupovali robu prikaže i isplati kao njegova pozajmica društvu. Bila je riječ o 344.000 kuna.

Osumnjičen je i kako je naložio da se 1,2 milijuna kuna dobivenih redovitim poslovanjem Meteora ne položi na račun društva nego da se predaju njemu na ruke. Istodobno, sumnja se kako je tražio da on 1,7 milijuna kuna svog dugovanja Meteoru plati u ratama, iako je znao da je to nemoguće jer je račun Meteora bio u blokadi. Paripović je osumnjičen i da je od lipnja 2011. do svibnja 2012. kao direktor Meteora prodao sebi, povezanim društvima te još jednom društvu, 17 vozila i poslovnu zgradu Meteora i to po znatno nižim cijenama od tržišnih, čime je sebi i drugima protupravno pribavio 1,7 milijuna kuna. Osumnjičen je i da je u rujnu 2011. ugovorio preuzimanje robe vrijedne 169.000 kuna, iako je nije namjeravao platiti.

Ključne riječi

Komentara 2

LI
Livi
19:29 15.10.2012.

Eto to je ta nespremnost o kojoj Njemacka govori. A tko je s ovim skupa "vedrio i oblacio" u Varazdinu. Hoce li i on doci na red?

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
13:55 15.10.2012.

... a tko je "kralj" ovom kralju ? ... čačić ? ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije