SEEF

Krenuo 8. putujući Sisačko-ekološki filmski festival

Sisak
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
15.06.2015.
u 14:35

SEEF je od ove godine dio globalne mreže sličnih ekoloških festivala "Green film network", pa je i broj filmova, među kojima su i animirani, pristiglih na natječaj bio veći nego inače

Na put od 700 kilometara krenula je danas ekipa putujućeg  8. Sisačko-ekološkog filmskog festivala (SEEF). Volonteri iz RH, Francuske, Srbije, Njemačke, Rusije i Nizozemske će na biciklima, do 26. travnja, obići mnoga mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji te Bosni i Hercegovini. U svakom od tih mjesta bit će prikazano 35 odabranih filmova ekološke tematike iz svih krajeva svijeta.

 - Riječ je o filmovima koji imaju edukativnu funkciju. Tako da, nakon prikazivanja filmova, uvijek imamo i otvorenu tribinu i radionice s gledateljima kojima nastojimo potaknuti odgovorno ponašanje prema okolišu i prirodi. Posebno smo u tome posvećeni mladima - rekao je Daniel Pavlić iz Doma kulture Sisak, idejni začetnik SEEF-a.

SEEF je od ove godine dio globalne mreže sličnih ekoloških festivala "Green film network", pa je i broj filmova, među kojima su i animirani, pristiglih na natječaj bio veći nego inače.

 - Odabrali smo ih 35 u tri selekcije, dulji i kraći od 15 minuta te dječji program. Izbornik je ovogodišnjeg izdanja Festivala Danilo Dučak, kazuje Pavlić.

Tridesetak mjesta koja će obići festivalski tim priprema i popratni program. Neki će njihov dolazak popratiti biciklijadom, drugi promocijama knjiga i raznim ekološkim akcijama. Filmovi se prikazuju u mjesnim domovima, knjižnicama, zgradama općine... Finale je 26. lipnja kada će u Sisku zbrojiti ocjene publike i nagraditi najbolje filmove.

 - Mimo deset dana trajanja SEEF-a mi gostujemo u drugim hrvatskim gradovima, izvan Sisačko-moslavačke županije. Prošli tjedan bili smo u Šibeniku i Gospiću, a tijekom ljeta gostujemo u Splitu, Dubrovniku, Otočcu, Rijeci. Tada prikazujemo pobjednike proteklih izdanja Festivala - govori Daniel Pavlić.

>> Noć hrvatskog filma i novih medija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije