Ludbreg

Krobot: Romi su se odlično uklopili i sve ih se više školuje

'unutrasnju, 31.05.2009., varazdin, lokalni izbori 2009. drugi krug, kandidat sdp-a u drugom krugu za gradonacelnika ludbrega marijan krobot Photo: Marko Jurinec/Vecernji list'
'Marko Jurinec/Vecernji list'
09.03.2011.
u 11:50

Romi su se požalili kako je put do njihovih kuća u romskom naselju vrlo loš pa djeca u školu moraju ići po blatu

Integracija Roma i njihovo obrazovanje bila je u utorak tema sastanka ludbreških gradskih čelnika s ravnateljem Uprave za nacionalne manjine pri Ministarstvu znanosti Mirkom Markovićem, saborskim zastupnikom Nazifom Memedijem, predstavnicima ludbreške romske zajednice i predstavnicima institucija koje surađuju s romskom populacijom.

– Najvažnije je da romska djeca što prije počnu učiti kako bi naučili hrvatski i kako bi završili srednju školu i nakon nje našli posao. Nastojimo im dati budućnost, da mogu biti konkurentni – rekla je ravnateljica ludbreškog Centra za socijalnu skrb Anica Zember.

S time se složio i M. Marković, koji je Romima poručio da šalju djecu u školu, posebice kada imaju i potporu lokalne zajednice.

- Romi u Ludbregu odlično su se uklopili i sve ih se više odlučuje na daljnje obrazovanje. To je dokaz dobre integracije i dugogodišnje suradnje - kazao je ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot.

Romi su se pak požalili kako je put do njihovih kuća u romskom naselju vrlo loš, pa djeca u školu idu po blatu. Krobotov zamjenik Božidar Hajsok kazao je kako je u tijeku donošenje urbanističkog plana prema kojem će, prvi put, biti utvrđeno mjesto romskog naselja.

Ključne riječi

Komentara 1

JB
josip.balog
12:47 09.03.2011.

BRAVO! jako smo ponosni što se tako borite za Rome, zato što je dobar epp za EU. ZNAJTE DA NETKO, VIDI I PRATI SVE TO ŠTO SE RADI. DOK ĆE BITI PARE TAD ĆE TE VOLJETI ROME A POSLIJE?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije