Nema službenu potvrdu

Krstičević: Ne znam jesam li i ja na optužnicama. Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina - ne znam

damir krstičević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.11.2016.
u 13:06

Cijeli slučaj Krstičević vidi kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas je izjavio da nema službenu potvrdu da je i njegovo ime na optužnicama iz BiH kojima se terete pripadnici HVO-a i HV-a, a cijeli slučaj, koji je u središtu javnosti nakon uhićenja desetorice pripadnika HVO-a u Orašju, ocijenio je političkim procesom s ciljem destabilizacije Hrvatske.

Krstičević je u izjavi novinarima u Banskim dvorima rekao kako ne zna je li i on na optužnicama iz BiH, ali da o tome čita u novinama. "Čitam o tome već 15 godina, a gdje je istina ne znam", rekao je te na upit novinara i kazao kako od službenih institucija nije dobio nikakvu informaciju je li na optužnicama.

Novinari su ga pitali hoće i putovati u BiH, a on je odgovorio da je slobodan čovjek te da se osjeća slobodno.

'Cilj je destabilizacije Hrvatske'

Cijeli slučaj vidi kao politički proces s ciljem destabilizacije Hrvatske. "Jasno je da se radi o jednoj strategiji, jednom političkom procesu s ciljem da se destabilizira Hrvatska, da se nesigurnost unese u branitelje i taj proces dugo traje", rekao je.

Zadaća je države, dodao je, da na to odgovori nizom mjera. "Hrvatska je članica NATO-a i Europske unije i preko naših saveznika moramo snažno zaštititi sigurnost svakog našeg čovjeka i moramo snažno zaštititi hrvatske nacionalne interese. Vjerujem u Hrvatsku, vjerujem da Vlada i država mogu to učiniti", dodao je.

U tom kontekstu istaknuo je i važnost pokretanja postupka izrade strategije nacionalne sigurnosti i zakona o sustavu domovinske sigurnosti, o čemu je Vlada odluku donijela na današnjoj sjednici.

Povjerenstva, koja je tim povodom Vlada osnovala, a kojima je Krstičević na čelu, kazao je, radit će na tome da se stvori sustav nacionalne sigurnosti koji polazi od sigurnosti građana kao pojedinca.

Komentara 10

Avatar bosanac1951
bosanac1951
13:36 03.11.2016.

Ukinuti zakon o aboliciji i početi s uhićenjima onih koji su ratovali protiv HR....a ti isti šeću po HR slobodni...a ima ih ko u priči u okruženju.....Premijer im prije nekoliko dana pruža ruku podrške i pomoći a ti isti ovako....Netko je ipak trebao s naše strane znati da se tako nešto sprema i da postoji spisak za još veća uhićenja....Taj ili nije radio svoj posao ili je podatke čuvao za sebe...Čekanje nam ne ide u prilog.

BE
beitsche
13:34 03.11.2016.

Generale zasto ne posaljete sarajevu racun za sve izbjeglice koje su bile kod nas,koliko se sjecam muslimani nisu bjezali u srbiju

Avatar neidemdalje
neidemdalje
15:24 03.11.2016.

čovjek čita jedno te isto 15 godina i još ne zna šta je pročitao...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije