očekuje se dogovor

Krstičević o izjavama crnogorskog ministra oko ŠB Jadran

Ivo Cagalj/PIXSELL
21.08.2018.
u 15:21

- Hrvatska će poduzeti sve legitimne korake kako bi spomenuti brod bio vraćen pod hrvatski stijeg

Povodom izjave ministra obrane Crne Gore Predraga Boškovića tijekom obilježavanja 85. obljetnice školskog broda Jadran o ostanku spomenutog broda pod zastavom Crne Gore, oglasio se i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević.

"Školski brod Jadran vlasništvo je Republike Hrvatske i neraskidivi dio hrvatske pomorske povijesti. Hrvatska će poduzeti sve legitimne korake kako bi spomenuti brod bio vraćen pod hrvatski stijeg, a od Crne Gore očekuje provedbu dogovora o sukcesiji i poštivanje međunarodnog prava.

Kao izraz dobre volje u kontekstu dobrosusjedskih odnosa, Republika Hrvatska pristala je na mogućnost zajedničkog korištenja ŠB Jadran u svrhu školovanja kadeta obiju zemalja.

Međutim, matična luka ŠB Jadran može biti isključivo luka u Splitu, kao što je to bilo do 1990. godine kada je taj brod odvezen u Boku Kotorsku na remont, ali nikada nije vraće", poručio je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

>> Pogledajte u kakvom su stanju zagrebački mostovi

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
16:03 21.08.2018.

legitimni koraci su prica za djecu u vrticu.....bivse agresore plasiti legitimnoscu je ponizavnje samog sebe...i drzave.....

Avatar neidemdalje
neidemdalje
16:44 21.08.2018.

Šta ste čekali 25 godina sa legitimnim koracima...

Avatar STRIKOMAN
STRIKOMAN
06:44 22.08.2018.

E, naš ministar ko' pijan zapeo za taj kaić. Baja se nije udostojio đetiću postaviti pitanje što je sa ostalom skalamerijom preostalom iz bivše JRM. Mi Rvatine uvijek grebemo samo peruškom. Do kada?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije