Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPRAVKE

Krstičević u imovinskoj kartici sada ima dva stana, ali i veću plaću

Damir Krstičević
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
31.01.2020.
u 17:14

Također, u imovinskoj kartici ministra obrane promijenjena je i vrijednost kuće u Žaboriću zbog koje je i izbila afera nakon što je otkriveno da je unio umanjenu vrijednost kuće u mjestu pokraj Šibenika

Umjesto jednog stana od 160,55 kvadrata u imovinskoj kartici ministra Damira Krstičevića sada su dva stana, jedan od 112,52 kvadrata i drugi od 50,11 kvadrata. Jedina je konstanta treći stan od 111,01 kvadrata, također u Zagrebu.

Izvadak iz zemljišne knjige ipak pokazuje kako nije riječ o novim ili neupisanim stanovima, nego je ministar Krstičević etažirao svoj stan u centru Zagreba. Tako je nekad jedan veći stan preinačen u dva. U prizemlju se nalazi jednosoban stan koji se sastoji od sobe, kuhinje, spremišta, kupaonice i hodnika, a na prvom katu se nalazi četverosobni stan od četiri sobe, kuhinje, kupaonice, WC-a, izbe, hodnika i lođe. 

Također, u imovinskoj kartici ministra obrane promijenjena je i vrijednost kuće u Žaboriću zbog koje je i izbila afera nakon što je otkriveno da je unio umanjenu vrijednost kuće u mjestu pokraj Šibenika. U staroj je imovinskoj kartici, naime, navedeno da je vrijednost kuće u vlasništvu Krstičevićeve supruge 80 tisuća eura, iako je prema kupoprodajnom ugovoru plaćena 160 tisuća eura. Zanimljivo je da sada ta nekretnina više nije kategorizirana kao vikendica, nego kuća s okućnicom, a povećana joj je i površina sa 120 na 302 metara kvadratnih. Ipak, i dalje ne piše da vrijedi koliko je plaćena, nego je sada navedena vrijednost od oko 120 tisuća eura.

VIDEO Škola ispunjavanja imovinske kartice

Osim stanova i kuće, prijavljene su još dvije nove nekretnine, odnosno spremište veličine 3,42 kvadrata čija je vrijednost 20.000 kuna, a nalazi se na istoj lokaciji kao dva stana. Tamo se nalazi i garaža koja vrijedi 50.000 kuna, a također nije do sada bila upisana u karticu.

I dalje je za sve nekretnine naveden isti način stjecanja vlasništva, točnije ministar je naveo kako je nekretnine stekao “kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada”, “kupnjom od drugih izvora dohotka” te kao “dar roditelja od prodaje poljoprivrednih proizvoda”. 

U imovinskoj je kartici promijenjen i iznos plaće koja sada iznosi 21.158 kuna mjesečno, dok je ranije bio naveden iznos od 16.255 kuna neto. Iako u prošloj kartici nisu bili navedeni nikakvi podaci o ostalim prihodima, sada su navedeni mjesečni prihodi od osiguranja u iznosu od 8961 kuna.

Također, iako je Krstičević do sada imao samo jedan Golf naveden u rubrici pokretnine, sada je tamo naveden i gliser u vrijednosti od 30.000 kuna.

Komentara 49

DU
Deleted user
17:45 31.01.2020.

Krstičević je svu svoju imovinu stekao poštenim trudom i radom, 90-ih je bio na prvoj crti bojišta, a sada je jedan od najboljih ministara u vladi.

DU
Deleted user
18:16 31.01.2020.

Josipović pet stanova, Mesić preko 12 mil Eura u Austriji, Milanović kralj svih ovih fukara i nikom nista. E moji novinari.

ED
edvardl
17:45 31.01.2020.

Svaka čas novinarima o istrazi o nekretninama političarima, ali... kad će te vi "novinari" početi istraživati i pisati o nekretninama npr. o Mrak Taritaš, Ivo Yusipović, Stevan Mesić i drugim ljevičarima...???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije