Pintarić vs. SDSS

Krstinić: Kupljene su cijevi 2008. godine, a gradske vode još nema

\'09.12..2010., Staro Selo -Oko izgradnje vodovoda Letovanci-Madzari vode se prepirke izmedju Grada Siska i SDSS-a. Photo:Nikola Cutuk/pIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
09.12.2010.
u 17:00

Gradonačelnik tvrdi da gradnja vodovoda Letovanci - Madžari - Staro Selo ide po planu, no mještani S. Sela nezadovoljni su tijekom radova

Gradonačelnik Dinko Pintarić burno je reagirao na tekst objavljen na stranicama SDSS-a, u kojem stoji kako je dosadašnji predsjednik sisačke organizacije te stranke Milan Krstinić naveo "kako su lobiranjem saborskih zastupnika SDSS-a osigurana sredstva za vodovod u jednom od prigradskih naselja, ali da odlukom gradskih struktura ovaj projekt nije realiziran", ciljajući pritom na vodovod u Starom Selu.

Zlonamjerne su to izjave

– Oštro osuđujem ovako zlonamjerno izrečene izjave, jer su poduzete brojne aktivnosti vezane uz realizaciju ovog projekta, u koji je Grad Sisak do sada uložio 3,890.000 kuna, a u proračunu za 2010. osigurano je još 900.000 kuna – rekao je Pintarić.

Prozvani Milan Krstinić kazuje da je njegova izjava s izborne skupštine Gradske organizacije SDSS-a krivo interpretirana, no da misli kako je Grad za vodovod trebao učiniti puno više.

Nakon 40 godina bez vode

– Naši članovi iz Starog Sela kritizirali su nas jer ništa nije učinjeno po pitanju vodovodne mreže u njihovu selu. Doduše, radi se, ali nedovoljno. SDSS je još 2008. godine s Pintarićem dogovorio da će, preko svojih saborskih zastupnika, pomoći u gradnji vodovoda u Starom Selu, a koji je sastavni dio vodovoda do Letovanaca. Sisački je Vodovod izračunao da bi trošak 3800 m novih vodovodnih cijevi u tom naselju bio oko 200.000 kn, što smo mi i osigurali na temelju koalicijskog sporazuma s Vladom. Te cijevi su lani uoči lokalnih izbora i dovezene u Staro Selo, no od tada se gradnja vodovoda nije pomakla – kazuje nam Milan Krstinić. Njemu je jasno, kaže, da je 200.000 kuna samo desetina i manje ukupnih troškova gradnje, no mještane boli i što su nedavno ostali i bez tih cijevi.

– Cijevi koje su namjenski kupljene za Staro Selo Sisački je vodovod u proljeće odvezao na drugu lokaciju, što nije u redu. Ovako ispada da će S. Selo, koje 40 godina ima lokalni vodovod s izvora, praktički biti osuđeno da bude bez vode sljedećih nekoliko godina, jer će se vodovod graditi u nekim drugim naseljima. Mogli su im ugraditi te cijevi dok ne dođe gradski vodvod, jer ove stare non-stop pucaju – kaže Krstinić, koji ne vjeruje u objašnjenja Sisačkog vodovoda da se, nakon izvorske vode, kroz te cijevi ne bi smjela kasnije pustiti voda iz gradskog vodovoda.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
07:51 10.12.2010.

krstiću, strpi se. radovi će početi pred sljedeće izbore kako bi se saborski zastupnici iz adezea mogli slikati na otvorenju istih.

Avatar pahor
pahor
15:01 11.12.2010.

Strojnik Smajli :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije