Povratak u vrh

Kujundžićev čovjek u borbi za čelnika HDZ-a Karlovačke županije

matesa
Dominik Grgurić/Pixsell
28.02.2012.
u 11:30

Na toj je funkciji bio i od 2000. do 2002. godine, ali je tada na državnim izborima pobjedio Sanader, a on je zagovarao Pašalića

Kandidirat ću se za predsjednika županijske organizacije HDZ-a. U toj sam stranci od osnutka 1990. godine. S njom sam dijelio sve dobro i manje dobro. Kao aktivni član i sudionik svih događanja u HDZ-u, želim dati svoj doprinos u svim procesima koji se događaju unutar stranke – potvrdio nam je Ivan Mateša mogući povratak u vrh stranke na nivou Karlovačke županije.

Odan stranci

Nakon što je bivši ministar Branko Vukelić najavio svoju kandidaturu za mjesto novog predsjednika ŽO HDZ-a, sada je sigurno da će mu jedan od "protivnika" biti i Ivan Mateša koji je tu dužnost obnašao i od 2000. do 2002. godine. Međutim, tada je na državnim stranačkim izborima pobijedio Sanader, dok je Mateša zagovarao Pašalića. Nakon toga je zapravo stavljen na marginu, ali unatoč političkom neslaganju sa stranačkim kolegama, iz HDZ-a nikad nije otišao. Sada, kako na nivou države sve više raste popularnost dr. Milana Kujundžića kojemu se daju velike šanse da naslijedi Jadranku Kosor, priča se da bi "njegovi ljudi" trebali biti izabrani i po županijskim ograncima. Mateša je upravo jedan od njih, iako to ne želi javno potvrditi ni ulaziti u bilo kakve kalkulacije. Poručuje i da njegova kandidatura nema veze s Pašalićevim "povratkom" u stranku. Ne želi se također osvrtati niti na moguće protukandidate.

 Čuvati izvorne osnove

– Dobro je da ima više kandidata. To je bogatstvo HDZ-a i političke kulture. Trebaju najprije završiti općinski i gradski izbori u stranci, a onda ćemo vidjeti. No, u kampanji se sigurno neću baviti protukandidatima, nego svojim programom. HDZ je stranka koja ima premalo godina da bi činila odmak od onoga što jest. Posljednjih deset godina otišlo se predaleko od izvornih osnova – smatra Mateša koji je 1990. bio tajnik tadašnjeg općinskog ogranka HDZ-a Slunj, a potom i gradskog. Obnašao je i dužnost dogradonačelnika Slunja od 1997. do 2001. Upravo je tada mnoštvo reakcija izazvao njegov potez kada je u veljači 2001. naredio tadašnjoj ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Slunj da s repertoara skine film “Bitka na Neretvi”.

Ključne riječi

Komentara 10

LE
leonica
12:27 28.02.2012.

kakvi kujunda, dajte ne budite smiješi :)))))))

RO
robertooo
12:31 28.02.2012.

kujundžić je još jedan nasljednik jadranke, sad kad je ona vidla da nema šanse, odlučila je njega pogurat pa da ona ostane tu negdej, samo da ne ide za remetince, a ovaj tu na slici, ma jad i bijeda

FI
filipasic
11:42 28.02.2012.

A tko je taj Kujundžić, i što on želi, pa on nema šanse da bude predsjednik hdz-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije