Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZMJERENO NA POSTAJAMA

Kvaliteta zraka u Hrvatskoj u crvenom zbog saharskog pijeska: Evo na kojim područjima je najgore

Saharski pijesak smanjuje vidljivost u Splitu
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/14
22.06.2024.
u 17:51

Na lošu kvalitetu zraka prema objašnjenju stručnjaka utječe saharska prašina koja je u petak zahvatila dijelove Hrvatske, stvarajući fenomen zamućenog neba

Širom Hrvatske u subotu je pod utjecajem saharske prašine zabilježena loša i vrlo loša kvaliteta zraka, pokazuje trenutno stanje kvalitete zraka koje objavljuje portal Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj. Zrak vrlo loše kvalitete popodne je izmjeren na postajama kod Rijeke: Kostrena - Martinšćica, Pavleki, Rijeka 2, Ulinj i Viškovo - Marišćina, te na postaji Zoljan kod Našica.

Loša kvaliteta zraka izmjerena je na postajama od Istre do Slavonije i Dubrovnika. Zrak loše kvalitete pokazalo je pritom mjerenje na pet postaja u Zagrebu, na po dvije u Osijeku i u Splitu te na postaji Omišalj LNG.

Na lošu kvalitetu zraka prema objašnjenju stručnjaka utječe saharska prašina koja je u petak zahvatila dijelove Hrvatske, stvarajući fenomen zamućenog neba. Povećane čestice u zraku mogu nanijeti štetu zdravlju ljudi, posebice male djece te starijih osoba i plućnih bolesnika. Portal Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj koji europskim indeksom kvalitete zraka prikazuje trenutno stanje kvalitete zraka u Hrvatskoj dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije