DESET PITANJA

KVIZ Koliko znate o Hrvatskoj? Provjerite svoje znanje u kvizu!

Hvar: Pogled na Paklene otoke
Foto: IVC
1/3
28.09.2024.
u 22:10

U ovom kvizu donosimo deset pitanja kroz koje možete provjeriti koliko dobro poznajete Hrvatsku

Najveći je grad u Hrvatskoj, a površina mu je veća od Berlina i Pariza. Iako bi većina pomislila da se radi o Zagrebu, pravi odgovor je Gospić. Ovo je jedna od zanimljivosti naše zemlje i često se zna pronaći u kvizovima. Koliko zapravo znate o hrvatskim gradovima, otocima, rijekama, planinama..? U ovom kvizu donosimo deset pitanja kroz koje možete provjeriti koliko dobro poznajete Hrvatsku. 

U koju se rijeku ulijeva Odra kod Siska? Koliko ima općina u Hrvatskoj? Na što se odnosi slogan "Volim grad koji teče"? Gdje se nalazi slap Skakavac? Ovo su samo neka od pitanja koja se nalaze u kvizu. Pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore. Provjerite svoje znanje!

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
Hvar: Pogled na Paklene otoke
1/12

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije