obljetnica u čakovcu

Leko: U EU se nećemo odricati svojih vrijednosti

josip leko
Patrik Macek/Pixsell
09.01.2013.
u 18:22

U Čakovec je doputovao i potpredsjednik Sabora prof. dr. Željko Reiner, koji je na konferenciji za novinare kazao da bi trebalo govoriti o spomendanu pripojenja Hrvatskoj, a ne odcjepljenja od mađarske vlasti

– U Europsku uniju ulazimo s poviješću Hrvatske i hrvatskog naroda. Nećemo se odricati svojih vrijednosti. Međimurci su u hrvatskom korpusu vrlo radišni i pokazali su da se znanjem, sposobnošću i radom može uspjeti. Treba li bolja preporuka za EU? – kazao je danas u Čakovcu predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko nakon svečane akademije u povodu spomendana odcjepljenja Međimurja od mađarske države 1919. godine. U Čakovec je doputovao i potpredsjednik Sabora prof. dr. Željko Reiner, koji je na konferenciji za novinare kazao da bi trebalo govoriti o spomendanu pripojenja Hrvatskoj, a ne odcjepljenja od mađarske vlasti.

– Mi smo hrvatski Međimurci! Ovaj je datum premalo poznat u Hrvatskoj, na žalost i u Međimurju. Zalažem se za to da naši učenici u školama o tome moraju učiti. Iz povijesti treba povlačiti sve što je važno za našu budućnost u okviru EU u koju ulazimo ove godine, ali samo sa svojom poviješću, kulturnim bogatstvom i s onim ljudskim što nosimo ovdje u Međimurju – kazao je župan Ivan Perhoč. Dana 9. siječnja 1919. na trgu ispred crkve u Čakovcu održana je Narodna skupština na kojoj je donesena rezolucija o odcjepljenju Međimurja od mađarske države. Od 2005. godine odlukom Hrvatskog sabora 9. siječnja obilježava se kao spomendan.

Komentara 7

KO
korisnik3
22:27 09.01.2013.

tako je komunjaro! budi komunjara unutra, a na van "liberal". to komunjaro!

LO
lokun
18:35 09.01.2013.

Kojih lopovluka, nepotizma.....znam toga se nikada nećemo odreći.

OB
-obrisani-
18:40 09.01.2013.

Postovani! Leko: U EU se nećemo odricati svojih vrijednosti * Dogodila mi se greska;-)) To je trebalo stajati u donjem opostu. Lijep pozdrav!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije