Po cesti i po zraku

Leteći automobil dobio dozvolu za prometovanje u SAD-u

leteći auto
Transition
11.07.2011.
u 08:57

Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopušteno je prometovanje svim prometnicama te letenje između lokalnih aerodroma.

Leteći automobil nazvan Transition dobio je 30. lipnja dozvolu američkog NHTSA-a (National Highway Traffic Safety Administration ) za slobodno prometovanje, objavili su iz tvrtke Terrafugia koja vozilo proizvodi.

Agencija za sigurnost prometa SAD-a ovom je dozvolom dala zeleno svjetlo za prvo vozilo u povijesti koje može voziti po cesti i letjeti. Vozaču, odnosno pilotu Transitiona dopušteno je prometovanje svim prometnicama te letenje između lokalnih aerodroma.

Koliko će ovaj model zaživjeti, znat će se kada krene serijska proizvodnja, no, ako ništa drugo, riječ je o zanimljivoj ideji izbjegavanja gužvi i prometnih čepova.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
09:24 11.07.2011.

Super zanimljivo.... Baš me zanima kako bi kod nas prošao s dozvolom dok bi morao namiriti hrpu birokrata od kojih svaka stanica želi svoj dio kolača..

AA
aabbcc
10:06 11.07.2011.

. kaj je tu novo ? Svaki avion moze da vozi pistom ili sirokim cestom al kaj bi to radio kada moze da leti ?

Avatar Nikad robom
Nikad robom
09:23 11.07.2011.

ma sigurno će biti turbo-extra-mega popularan i masovan - vozačku nekako položiš, pilotsku kopiraš... i to je to... i bit će jako praktično - ideš recimo iz zagreba u karlovac... a gužva je na autoputu... pa se fino odvezeš naa lučko, tamo poletiš.... letuckaš malo okolo.... sletiš na lučko... i pravac autoput za karlovac... i za tren si u karlovcu... ludnica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije