ima tumor

Liječenje u SAD-u jedini spas da Nina bude ponovo zdrava curica

'29.03.2013., Koprivnica - Dijani i Josipu Havaic, roditeljima sestogodisnje Nine koja boluje od tumora na mozdanom deblu, hitno je potrebna novcana pomoc za njezino lijecenje u SAD-u ili Njemackoj. N
'Marijan Susenj/PIXSELL'
30.03.2013.
u 13:15


Iako liječenje plaća Američka Vlada, putni i troškovi smještaja su izrazito veliki

"E, baš hoću - Pomozimo Nini Havajić" naziv je facebook stranice koja je jučer u samo nekoliko sati prikupila gotovo tisuću lajkova. Ljudi su tako odlučili dati podršku malenoj Nini iz Koprivnice kojoj je prije godinu dana dijagnosticiran tumor u moždanom deblu.

'E, baš hoću!'

"Od malih nogu bila je prekrasno i nestašno dijete. Kad bi joj netko nešto branio odgovorila bi s 'e, baš hoću'. Vjerujemo da će i na pitanje 'hoće li pobijediti ovu bolest?" odgovoriti s 'e, baš hoću' - može se pročitati na profilu koji su pokrenule prijateljice Nininih roditelja.

Majka Dijana kaže da su Ninu, koja još nije napunila šest godina, liječili u Klaićevoj bolnici u Zagrebu gdje je prošla 13 kemoterapija i 30 zračenja.

- Nina je u prvih devet mjeseci odlično odreagirala na cjelokupnu terapiju, tumor se dosta smanjio, ali se u prosincu, na žalost, aktivirao i počeo rasti. Liječnici su nas upoznali s činjenicom da ne postoji terapijsko rješenje u Hrvatskoj te smo odlučili krenuti prema SAD-u gdje u državi Maryland postoji institut koji nas želi primiti i liječiti Ninu - kazala je hrabra majka i izjavila da u troškovima liječenja ne trebaju sudjelovati jer ga financira Američka vlada.

- S obzirom da tamo moramo boraviti dva-tri mjeseca u startu te kasnije obavljati česte kontrole i praćenje bolesti, morat ćemo često putovati u SAD što će nam biti prilični financijski trošak - otkrila je Dijana, čiji je suprug Josip, inače poznati prvoligaški nogometni sudac, dodao da nestrpljivo čekaju poziv iz američkog instituta kada mogu doći.

Malena Nina liječiti bi se trebala metodom imunoterapije, odnosno uvođenjem katetera oko tumora. Ubrizgavanjem posebnog lijeka tumor bi se trebao povući.

Malena loptica u glavi

Svi koji žele financijski pomoći Nini da se riješi malene loptice u glavi, kako su joj tumor opisali roditelji, to mogu učiniti na broj tekućeg računa Dijane Havajić u Privrednoj banci: 2340009-3215917613. Isto mogu učiniti i broj žiro-računa: 2340009-310486865.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije