Linić je blistao od sreće. Tako, dakle, izgleda čovjek kad se riješi Milanovića

Slavko Linić
Patrik Macek/PIXSELL
16.05.2014. u 14:00

Premijer je znao da je to prvi radni dan Linića, pa se aktivirao. No, došao je kasnije na posao, a Linić stigao ujutro, pa je kancelar zaostao već na početku

Kamerama je svejedno, je l' se zvijezda dana nalazi u Banskim dvorima, ili s druge strane Markovog trga, u Saboru. Premijer je znao da je to bio prvi radni dan Slavka Linića, opet kao sabornika, pa se potrudio tog dana biti aktivan. No, kako dolazi kasnije na posao, a Linić se pojavio prije svih, ujutro, Milanović je već na početku zaostao. Kamere su se, jednostavno "sljubljivale" s Linićem. Blistao je i nije trebao reći niti riječi. I nije to bio izgled bivšeg ministra, koji je odahnuo jer je posao zastupnika lakši. Bio je to izgled čovjeka koji se riješio Milanovića.

"Kancelar Zoki", kako ga već zovu, poželio je postati vijest dana, pa je lansirao čak dvije kancelarske odluke. Prvo, on će se osobno pobrinuti da RH u rekordnom roku uđe u Schengen, a drugo, odlučio je uručiti Židovskoj zajednici zgradu u Dežmanovoj, gdje je bila HRT, i ministarstvo pravosuđa. ­To je odgovornost koju preuzimamo, ali ne za ono što su radili bivši fašistički režimi. Ovo je dug časti prema jednoj istrijebljenoj zajednici, objasnio je. Je li time, međutim Milanović preuzeo odgovornost i za ono što je Židovima, ako su i preživjeli fašizam i NDH, potom učinio komunizam; otimanje imovine i iseljavanje u Izrael. Imovina koju je nadoknadio zgradom u Dežmanovoj, komunisti su oteli 1947., a na darivanju/povratu je Milanović radio 2 godine. Koliko će mu onda trebati da vrati i tisuće otetih stanova, kuća i vila, u koje su se uselili komunisti, a čiji su potomci i danas na "djedovini" otetoj od Židova, Hrvata i Srba neproletera? Nemoj sad stati, kancelaru.

PLUS

HTV i RTL su zagazile u tragične poplave u BiH i Srbiji i dale primjeren prostor. A nama pokazale da u sličnoj situaciji službe u Hrvatskoj ipak reagiraju puno bolje.

MINUS, MOŽE I PLUS

Nikola, je l' ovo vrhunac? Ustvari je, Ana, al će se produžiti i noćas i sutra. ­ Nikola, koliko će se još osjećati? ­ Nekoliko dana, Ana...RTL­ovci o vrhuncu. Ciklone. 

>> Linić se vratio u Sabor: 'Tu je puno lakše nego na ministarskom mjestu' 

>> Milanović se ipak boji tog starog mrguda

Komentara 24

Avatar puky
puky
14:19 16.05.2014.

... i ja bih blistao kad bih umjesto u Rementincu završio sa 18 000 kuna u sabornici ... blista i ona njegova poreznica Nada ... pa i Šišljagić će ako aktivira mandat ... jadni smo da jadniji ne možemo biti ... lopove ne zatvaramo u tamnice već ih nagrađujemo saborskim mandatima ... blista ? ... pa što može biti bolje od ovoga ? ... strava ...

ŠO
šoštar
14:23 16.05.2014.

Ne blista on zbog toga,kao ministar morao je svaki dan dolaziti na posao i raditi ili barem pokušati raditi i imao je neku odgovornost.Kao zastupnik ima nešto manju plaću ,nemora dolaziti na posao,odgovornost nikakva,neka ga iskljuće bit će nezavisni,neće morati glasati kako partija kaže.Vrana vrani ne kopa oći.

Avatar imotska115
imotska115
14:07 16.05.2014.

Nije se on rijesio Milanovica. Jos ga ceka i iskljucenje iz SDP-a ako nesto pisne protiv partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije