Nova zaduživanja

Linić o stanju u hrvatskom gospodarstvu: 'Car je gol!'

linic
Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2013.
u 11:28

Mi jesmo za rezove, Vlada ih provodi na svoj način, netko će reći nedovoljno, ali mi nastojimo balansirati upravo između toga, rekao je Linić

Ministar financija Slavko Linić, gostujući u emisiji Poslovni tjedan Hrvatskog radija, opisao je stanje u hrvatskom gospodarstvu i državnim financijama riječima ''car je gol''.

Najavio je novo zaduženje na američkom tržištu do kraja godine, i to za znatno veći iznos nego što se do sada najavljivalo. Kamate po kojima će se država zadužiti bit će, očekuje se, više od 6 i pol posto.

Komentirao je i kritike koje Vlada dobiva zbog toga što ne čini više rezova te izjavio kako kad Vlada štedi, na cestama su seljaci, a sada i liječnici.

Ministar Linić izjavio je kako ovu Vladu svi prozivaju zato što ne čini više oštrih rezova. S druge strane, kaže Linić, kad Vlada štedi, na cestama su seljaci, a sada i liječnici.

– Mi jesmo za rezove, Vlada ih provodi na svoj način. Netko će reći nedovoljno, ali nastojimo balansirati upravo između toga. Osnovno je – trebat će se zaduživati jer nema drugog izlaza, izjavio je Linić.

>> 'Složit ću se sa svim mjerama, ali prvo vi skrešite svoje plaće!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije